Η Google είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια νέα εφαρμογή η οποία βελτιώνει την ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάτε, πριν καν τις τραβήξετε.

Χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που ονομάζεται “Deep Bilateral Learning for Real-Time Image Enhancement” και αναπτύχθηκε από την Google σε συνεργασία με το MIT, η εικόνα που εισάγεται από την κάμερα, πριν εμφανιστεί στην οθόνη μετατρέπεται άμεσα σε HDR (φωτογραφίες δυναμικού εύρους). Μια διαδικασία που μέχρι σήμερα χρειαζόταν μερικά δευτερόλεπτα για κάθε στιγμιότυπο, πλέον γίνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Πως γίνεται;

Εικόνα από Telegraph.co.uk

Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη ο αλγόριθμος της συγκεκριμένης εφαρμογής “έμαθε” από 5.000 φωτογραφίες, οι οποίες είχαν νωρίτερα επεξεργαστεί από επαγγελματίες φωτογράφους. Έτσι μπορούσε να αναγνωρίσει τις διαφορές του πριν με το μετά, και να αναπαράγει το αποτέλεσμα.

Πότε θα κυκλοφορήσει;

Απ όσο γνωρίζουμε μέχρι την ημέρα συγγραφής του άρθρου, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της εφαρμογής. Δεν θα ήταν όμως καθόλου απίθανο στους επόμενους μήνες να το δούμε ως αναβάθμιση της εφαρμογής κάμερας του κινητού “Pixel” της Google.

Πηγές:
Φωτογραφία εξωφύλλου από: Jef Pawlikowski
Telegraph.co.uk
MIT.edu