Απ’ότι φαίνεται ένας νέος αρκετά καλοφτιαγμένος “ιός” υπάρχει τελευταία στο διαδίκτυο. Ο τρόπος που δουλεύει είναι αρκετά κλασικός. Λαμβάνει ο χρήστης ένα email σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού του, στον οποίο υπάρχει ένα λινκ το οποίο υποτίθεται ότι παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Apple. Μέσα από το email ζητείται η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Apple ID για λόγους ασφαλείας. 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην πληκτρολογήστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω σελίδα. Η σελίδα ΔΕΝ είναι πραγματική, και μοναδικό σκοπό έχουν να κλέψουν τον λογαριασμό σας. 

Πως καταλαβαίνουμε ότι είναι ψεύτικο;

Η διεύθυνση email του αποστολέα δεν έχει καμία σχέση με την Apple. Εγώ έλαβα το email από την παρακάτω διεύθυνση:

ayawaemnehg@apple-id-service-center-update-info-account-remindersugmarrylimitedaccesyouraccoutwebappsmicrosftliveoutlookmailmailnewsndermaillockedprioritaswebappsliveoff69808965957.accountmicrosft.login.mail.com

Το link της σελίδας που μας παραπέμπει δεν έχει επίσης καμία σχέση με την Apple. Ανήκει σε τελείως διαφορετικό domain. Το link στην δική μου περίπτωση ήταν το παρακάτω:

https://www.appe.id.appl.com.guestinfosaccsignin.net/Login.php?sslchannel=true&sessionid=zMbo9sm2P5a5jrxmEf7JTo7XixGrbKXKx99GCvIsBTxUl4hZjoJcNQa6oQxzBvk9FtPhZyJArhvMlNMF#

Η σελίδα στην οποία μας παραπέμπει δεν έχει καμία λειτουργία. Αν πατήσετε οποιοδήποτε άλλο λινκ μέσα στην σελίδα, δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Τι κάνω αν έχω ήδη γράψει τα στοιχεία μου;

Το συντομότερο δυνατόν ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρει η ίδια η Apple στην σελίδα της, κάνοντας κλικ σε αυτό το λινκ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθρο5 συμβουλές για να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες + παραδείγματα
Ονομάζομαι Χρήστος, και ασχολούμαι με την πληροφορική για πάνω από 10 χρόνια. Το TricksforGreeks.com το δημιούργησα για να βοηθήσω όσους αρχάριους χρήστες έχουν ανάγκη, σε θέματα σχετικά με την πληροφορική και την τεχνολογία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του live chat της σελίδας ή των κοινωνικών δικτύων που υπάρχουν στο επάνω μέρος αυτού του παραθύρου.