Απ’ότι φαίνεται ένας νέος αρκετά καλοφτιαγμένος “ιός” υπάρχει τελευταία στο διαδίκτυο. Ο τρόπος που δουλεύει είναι αρκετά κλασικός. Λαμβάνει ο χρήστης ένα email σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού του, στον οποίο υπάρχει ένα λινκ το οποίο υποτίθεται ότι παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Apple. Μέσα από το email ζητείται η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του Apple ID για λόγους ασφαλείας. 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Μην πληκτρολογήστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω σελίδα. Η σελίδα ΔΕΝ είναι πραγματική, και μοναδικό σκοπό έχουν να κλέψουν τον λογαριασμό σας. 

Πως καταλαβαίνουμε ότι είναι ψεύτικο;

Η διεύθυνση email του αποστολέα δεν έχει καμία σχέση με την Apple. Εγώ έλαβα το email από την παρακάτω διεύθυνση:

ayawaemnehg@apple-id-service-center-update-info-account-remindersugmarrylimitedaccesyouraccoutwebappsmicrosftliveoutlookmailmailnewsndermaillockedprioritaswebappsliveoff69808965957.accountmicrosft.login.mail.com

Το link της σελίδας που μας παραπέμπει δεν έχει επίσης καμία σχέση με την Apple. Ανήκει σε τελείως διαφορετικό domain. Το link στην δική μου περίπτωση ήταν το παρακάτω:

https://www.appe.id.appl.com.guestinfosaccsignin.net/Login.php?sslchannel=true&sessionid=zMbo9sm2P5a5jrxmEf7JTo7XixGrbKXKx99GCvIsBTxUl4hZjoJcNQa6oQxzBvk9FtPhZyJArhvMlNMF#

Η σελίδα στην οποία μας παραπέμπει δεν έχει καμία λειτουργία. Αν πατήσετε οποιοδήποτε άλλο λινκ μέσα στην σελίδα, δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Τι κάνω αν έχω ήδη γράψει τα στοιχεία μου;

Το συντομότερο δυνατόν ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρει η ίδια η Apple στην σελίδα της, κάνοντας κλικ σε αυτό το λινκ.