Προς μεγάλη μας έκπληξη συνειδητοποιήσαμε ότι η επαναφορά συστήματος στα Windows 10 είναι εξ αρχής απενεργοποιημένη. Κάτι κατά την γνώμη μας αρκετά περίεργο γιατί πιθανότατα κανείς δεν θα σκεφτεί να την ενεργοποιήσει πριν να είναι ήδη αργά για το σύστημα του. Για να αποφύγετε λοιπόν και εσείς τα χειρότερα δείτε παρακάτω πόσο εύκολα μπορείτε να την ενεργοποιήσετε.

Ενεργοποίηση επαναφοράς συστήματος

► Στην αναζήτηση των Windows γράφουμε “Recovery”

search recovery

► Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγουμε την τρίτη επιλογή

config-system-restore

► Στην συνέχεια θα εμφανιστεί μια λίστα με τα αποθηκευτικά μέσα πού έχουμε συνδεδεμένα στον υπολογιστή μας. Επιλέγουμε τον σκληρό δίσκο που περιέχει το λειτουργικό σύστημα και πατάμε “configure”

config-system-restore-2

► Τέλος, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, ενεργοποιούμε την επαναφορά συστήματος μέσω της πρώτης επιλογής και ορίζουμε πόσο χώρο μπορεί να χρησιμοποιήσει στον σκληρό μας δίσκο.

Σε αυτό το σημείο μην σας μπερδέψει το ποσοστό (15%) που έχω εγώ δώσει. Φυσικά το ποσοστό θα διαφέρει ανάλογα με την χωριτικότητα του δίσκου. Καλό θα ήταν να δίνατε από 15GB έως 20GB.

config-system-restore-3

►Πατάμε ΟΚ σε όσα παράθυρα ανοίξαμε

Και είμαστε έτοιμοι. Πλέον αν για οποιοδήποτε λόγο πάθει κάτι το λειτουργικό μας σύστημα μπορούμε να το επαναφέρουμε σε μια προηγούμενη κατάσταση, και να γλυτώσουμε την επαναφορά των Windows στις αρχικές τους ρυθμίσεις.