Μόλις μερικές ημέρες πέρασαν από την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου smartphone της Apple, και τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται. Δυστυχώς όχι σε software, κάτι που θα ήταν εύκολο να λυθεί, αλλά σε επίπεδο ανθεκτικότητας της συσκευής.

bent_iphone_6

 

Αρκετές μαρτυρίες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα σοβαρό πρόβλημα. Τα iPhone τους λύγισαν και παραμορφώθηκαν, απλά τοποθετώντας τα σε μια τσέπη του παντελονιού τους.

Φαίνεται πως η συνεχής ανάγκη για πιο λεπτά κινητά και για μεγαλύτερες οθόνες, δεν συνδυάστηκαν σωστά. Το πίσω μέρος των iPhone 6 και 6 plus είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από αλουμίνιο, ένα ως γνωστών αρκετά εύκαμπτο υλικό. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω δοκιμαστικό βίντεο, ένα iPhone 6 plus μπορεί να λυγίσει και να παραμορφωθεί απλά πιέζοντας το με τα δάκτυλα στο πίσω μέρος.

Όπως είδατε λοιπόν παρουσιάζει κάποια αδύναμα σημεία στις περιοχές που το αρκετά λεπτό αλουμίνιο χρειάζεται να τρυπηθεί για την προσθήκη των πλαϊνών πλήκτρων. Φαίνεται λοιπόν πως η Apple υπέπεσε σε ένα από τα τα μεγαλύτερα λάθη που έχει κάνει ποτέ, που αφορούν το πασίγνωστο κινητό της τηλέφωνο.

Αναμένουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας. Φαντάζομαι πως όσοι έσπευσαν να ξοδέψουν περίπου 1000$ για να το αγοράσουν δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτήν την εξέλιξη.