Κάθε χρόνο περίπου κατά τον Σεπτέμβριο η Apple διοργανώνει τα γνωστά Apple Events, στα οποία εκτός από το μεγάλο πάρτι με πασίγνωστους τραγουδιστές, μας παρουσιάζονται και οι νέες εκδόσεις ή οι νέες συσκευές της εταιρίας κολοσσού. Για φέτος αναμένεται εκτός των άλλων η νέα έκδοση του iPhone, το iPhone 6.

Αν και επίσημα στοιχεία από την ίδια την εταιρία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, διαρροές από διάφορους εργαζόμενους και σχετικούς με την εταιρία έχουν φέρει στο φως τα χαρακτηριστικά του νέου SmartPhone. Και εφόσον αναγράφονται επίσημα σε μια μεγάλη ιστοσελίδα όπως το GSMArena, δεν έχουμε παρά να το εμπιστευτούμε. Ας δούμε λοιπόν τις αλλαγές που έχουν γίνει από το προηγούμενο μοντέλο, το 5s.

 Οθόνη

Η έκπληξη της χρονιάς αναμένεται να είναι η οθόνη στο νέο iPhone. Φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει σε 2 διαφορετικές εκδόσεις, η μία σε 4.7, και η άλλη σε 5.5 ίντσες. Και οι 2 κατά πολύ μεγαλύτερες από το προηγούμενο iPhone, που διαθέτει οθόνη 4 ιντσών. Η ανάλυση της οθόνης αυξάνεται επίσης στα 960 x 1704 pixels και σε περίπου 416 ppi pixel density, χωρίς όμως να διευκρινίζεται η συγκεκριμένη ανάλυση σε ποιο από τα 2 μεγέθη της συσκευής ανήκει.

Μνήμη / Επεξεργαστής

Η αποθηκευτική μνήμη θα διατίθεται σε εκδόσεις 16/32/64/128 GB έναντι του προηγουμένου που δεν ξεπερνούσε τα 64 GB, ενώ η μνήμη RAM διπλασιάζεται στα 2 GB. Το Chipset του επεξεργαστή αναβαθμίζεται και αυτό από A7 σε A8, και από 1.3GHz (iPhone 5s) σε 2GHz (iPhone 6).

Υπόλοιπα χαρακτηριστικά

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όπως, κάμερα, bluetooth, USB σύνδεση, ταχύτητα δεδομένων, GPS, και χρώματα παραμένουν ίδια. Οι μόνες διαφορές διακρίνονται στο λειτουργικό που το νέο iPhone θα έχει προεγκατεστημένο το αναμενόμενο iOS 8, καθώς και η μπαταρία αυξάνεται από 1560 mAh σε 1850 mAh.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην σελίδα GSMArena, που αποτελεί και πηγή των παραπάνω πληροφοριών. Δεν μένει παρά να περιμένουμε περίπου 2 μήνες ακόμα, και να δούμε με τα μάτια μας κατά πόσο οι προβλέψεις για την αγαπημένη μας συσκευή έχουν πέσει μέσα.

Περισσότερες πληροφορίες από το GSMArena