Η αρνητική απάντηση στην παραπάνω ερώτηση μπορεί να ακούγεται αυτονόητη για αρκετούς χρήστες, αλλά τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο απλά. Μια προστατευτική θήκη δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με το hardware ή software του κινητού, άρα πως είναι δυνατόν να μειώσει τις επιδόσεις του;

Τα SmartPhones ως γνωστόν είναι μικροί αυτόνομοι υπολογιστές, και ο χειρότερος εχθρός κάθε υπολογιστή είναι η θερμοκρασία. Μπορεί κάποιες χοντρές και στιβαρές θήκες να υπόσχονται υψηλή προστασία, αλλά δυστυχώς αυξάνουν κατά πολύ τις θερμοκρασίες του κινητού, μειώνοντας τις επιδόσεις του.

Τα έξυπνα κινητά χρησιμοποιούν το πίσω μέρος του κινητού σαν παθητική ψήκτρα, για την αποβολή όποιας θερμοκρασίας δημιουργείται από τον επεξεργαστή. Λόγω όμως της μπαταρίας, που βρίσκεται επίσης σε αυτό το σημείο, ο χώρος είναι ακόμη ποιο περιορισμένος για την αποβολή της θερμότητας. Για αυτόν τον λόγο αρκετές φορές αισθανόμαστε το κινητό να ζεσταίνεται στην μπαταρία, χωρίς αυτή να έχει κάποια ευθύνη για την υπερθέρμανση.

deigma-thikis

Η υπερθέρμανση στο κινητό μας μπορεί να προκαλέσει 2, ίσως και σοβαρά προβλήματα:

  • Μειωμένες επιδόσεις
  • Βλάβη στην μπαταρία

Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι αυθεντικές θήκες που δημιουργεί κάθε εταιρία για τις συσκευές της είναι πολύ λεπτές. Δυστυχώς δεν μπορεί εύκολα να συνδυαστούν υψηλές επιδόσεις και υψηλή προστασία παράλληλα.

deigma-ergostasiakis-thikis

 

Σαν γενικό συμπέρασμα λοιπόν θα ήταν καλό να αποφεύγετε τις χοντρές θήκες ιδιαίτερα τις περιόδους του καλοκαιριού, για όσο το δυνατόν αυξημένες επιδόσεις