Η διαδικασία είναι πολύ απλοποιημένη στα Windows 7 και 8 σε σχέση με παλαιότερες εκδόσεις. Ο λόγος που μπορεί να χρειάζεται να αλλάξετε αυτόν τον κωδικό μπορεί να είναι η αλλαγή από μια έκδοση των Windows σε μια άλλη ή να προσθέσετε περισσότερες δυνατότητες στο λειτουργικό σας σύστημα. 
 
Δείτε πως μπορείτε να το κάνετε:
Windows 7:
 
 1. Κάντε κλικ στην “Έναρξη“, Picture of the Start button, δεξί κλίκ στο “ο υπολογιστής μου” και στην συνέχεια “ιδιότητες“.
 2. Στο κάτω μέρος του παραθύρου που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο “Αλλαγή αριθμού προϊόντος“. Αν σας εμφάνιστεί μια προειδοποίηση ασφαλείας, επιλέξτε “συνέχεια” 
 3. Ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον νέο κωδικό προϊόντος σας.


 

Windows 8:

 1. Σαρώστε από τη δεξιά άκρη της οθόνης και πατήστε στην επιλογή Αναζήτηση.
  (Αν χρησιμοποιείτε ποντίκι, τοποθετήστε το δείκτη του στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση).
 2. Πραγματοποιήστε μια από τις ακόλουθες ενέργειες:
  • Στα Windows 8.1, πληκτρολογήστε αριθμός-κλειδί προϊόντος στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή του αριθμού-κλειδιού προϊόντος των Windows. Στα Windows, πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή αριθμού-κλειδιού προϊόντος και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον 25-ψήφιο αριθμό-κλειδιού προϊόντος.
  • Στα Windows 8, πληκτρολογήστε SLUI 03 στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε ή κάντε κλικ στο στοιχείο SLUI 03. Πληκτρολογήστε τον 25–ψήφιο αριθμό-κλειδί του προϊόντος και έπειτα πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Activate.
  Χρειάζονται δικαιώματα διαχειριστή Ίσως σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση της επιλογής σας.