Καλησπέρα φίλοι μου. Απόψε θα μοιραστώ μαζί σας μια αρκετά εύκολη λύση για το πρόβλημα με κωδικό 0x80073cf9 που σε αρκετούς (όπως πρόσφατα και σε εμένα) παρουσιάζεται στο Store των Windows 8 όταν πάμε να εγκαταστήσουμε ή να αναβαθμίσουμε κάποια retro εφαρμογή. 

Αιτία

 
Λόγο του ότι τα Windows 8 είναι σχετικά καινούριο λειτουργικό σύστημα, όλοι δυσκολεύονται να βρουν τον λόγο που δημιουργούνται κάποια προβλήματα, ακόμη και η ίδια η υποστήριξη της Microsoft αδυνατεί να απαντήσει σε όλα.
 
Εδώ για να είμαι ακριβής, θα πρέπει να τονίσω ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από αρκετούς λόγους, αλλά σήμερα θα εξετάσουμε τον ποιο απλό, αλλά συγχρόνως και τον ποιο πιθανό λόγο που προέρχεται αυτό το πρόβλημα.
 
Στην προκείμενη περίπτωση λοιπόν, το πρόβλημα μας είναι ότι λείπει από τον φάκελο των Windows, ο υποφάκελος AUInstallAgent. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε λοιπόν, είναι να πάμε εκεί και να τον δημιουργήσουμε εμείς. 
 
Άρα:
 

Λύση 

 
  1. Πατάμε το πλήκτρο WIN + R για να μας εμφανιστεί η υπηρεσία “RUN” των windows (όπως στην παρακάτω εικόνα)
  2. Εκεί γράφουμε την παρακάτω εντολή για να μας πάει στον φάκελο των Windows %windir%
  3. Πατάμε ΟΚ για να ανοίξει ο φάκελος των Windows
  4. Εκεί ψάχνουμε να δούμε αν έχουμε έναν φάκελο με το όνομα AUInstallAgent, και αν όχι τον δημιουργούμε εμείς.
  5. Κάνουμε επανεκκίνηση, ελέγχουμε να δούμε αν δούλεψε.

Γιατί συνέβη αυτό;

 
Αναζητώντας αρκετά για αυτό το θέμα στο Ίντερνετ κανείς δεν έχει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ίσως κάποιος ιός, κάποιο Antivirus, κάποιο πρόγραμμα που βελτιώνει τις επιδόσεις του υπολογιστή μας, να διέγραψαν αυτόν τον φάκελο.
 
Κάποιοι ακόμη λένε ότι τα Windows αν γεμίσει η RAM τον διαγράφουν από μόνα τους. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο bug αφού το λειτουργικό σύστημα δεν είναι σε θέση τουλάχιστον να τον επαναδημιουργήσει μόνο του, χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να μπαίνει στην παραπάνω διαδικασία. 
 
Ελπίζω να δούλεψε για εσάς, όπως δούλεψε και για εμένα μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης της λύσης.