Απόψε θα μοιραστώ μαζί σας ένα “κολπάκι” που πολλοί από εσάς ίσως να γνωρίζετε ήδη.


Συνήθως αποφεύγω να κάνω διαφήμιση σε σελίδες τρίτων, αλλά η συγκεκριμένη προσφέρει δωρεάν μια για πολλούς από εμάς αρκετά χρήσιμη υπηρεσία. 

Update 2017 – Δυστυχώς το Facebook εδώ και αρκετό καιρό έχει μπλοκάρει την λειτουργία της παρακάτω σελίδας, και το κολπάκι δεν δουλεύει ποια. Θα ανανεώσουμε το άρθρο μόλις βρεθεί κάποιος αντίστοιχος ή καλύτερος τρόπος.

Ο λόγος λοιπόν για την σελίδα who.deleted.me, η οποία μετά το κλείσιμο της επέκτασης unfriendfinder, είναι πλέον ίσως η μοναδική και ευκολότερη λύση να δούμε ποιοι μας διέγραψαν από το Facebook. 

Πώς λειτουργεί


Όσο και να φαίνεται εξειδικευμένο, η λειτουργία της είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που πρέπει ο χρήστης να κάνει είναι Login μέσω Facebook. Στην συνέχεια η εφαρμογή αποθηκεύει την λίστα φίλων σας στην βάση δεδομένων της, και κάθε φορά που ανοίγετε την σελίδα το μόνο που κάνει είναι να  συγκρίνει τους φίλους που έχει αποθηκευμένους, με τους φίλους που έχετε εκείνη την στιγμή.

Με αυτόν τον απλό τρόπο αναγνωρίζει ποιοι λείπουν από την λίστα φίλων σας, καθώς επίσης ποιοι νέοι φίλοι προστέθηκαν από την τελευταία φορά που ανοίξατε την σελίδα. 


Χρήση


1. Κάνουμε Login μέσω Facebook

2. Ουσιαστικά τελειώσαμε. Δεν θα εμφανιστούν αποτελέσματα άμεσα, διότι η εφαρμογή δεν έχει την δυνατότητα να δει στο παρελθόν ποιοι μας έχουν ή τους έχουμε διαγράψει, λειτουργεί μόνο από την μέρα που κάνετε Login και μετά. 
 

Σημειώσεις

 
Κάποιοι από εσάς στα αποτελέσματα στο μέλλον θα δείτε κάποια προφίλ φίλων όπως στην εικόνα παρακάτω (δηλαδή χωρίς εικόνα προφίλ, και όταν τα κάνετε κλικ δεν θα εμφανίζεται το προφίλ τους)
αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σας διέγραψαν. Έτσι θα εμφανίζονται όσα προφίλ έχουν απενεργοποιηθεί από τον χρήστη, αλλά ακόμη και αυτοί που σας έχουν κάνει block. Στην πρώτη περίπτωση βρίσκονται ακόμη στην λίστα φίλων σας, και θα εμφανιστούν σαν νέοι φίλοι όταν ξανά ενεργοποιήσουν τα προφίλ τους.
 

Επίλογος


Να επαναλάβω για ακόμη μια φορά ότι η παραπάνω υπηρεσία δεν θα εμφανίσει αποτελέσματα του παρελθόντος, παρά μόνο από την στιγμή που θα κάνετε για πρώτη φορά Login και μετά. 

Η υπηρεσία αυτή  κανονικά παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook, αλλά σχετικά με αυτό ο μόνος που θα πρέπει να ανησυχεί είναι ο κατασκευαστής της και όχι εμείς. Κατά την προσωπική μου γνώμη δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε να την χρησιμοποιήσετε, χωρίς βέβαια να μπορώ να σας το αποδείξω νομικά αυτό.

Εγώ πάντως την χρησιμοποιώ για αρκετούς μήνες και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα έως τώρα.