Είναι γνωστό ότι οι προηγμένες επιλογές εκκίνησης (Advanced Boot Options), δεν είναι πλέον διαθέσιμες πατώντας το πλήκτρο F8 κατά την εκκίνηση στα Windows 8. Άρα αν θέλουμε να μπούμε στην ασφαλή λειτουργία του υπολογιστή μας πλέον έχει γίνει λίγο ποιο περίπλοκη η διαδικασία.
Σε  προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει με ποιόν τρόπο μπορούμε να επαναφέρουμε τις προηγμένες επιλογές εκκίνησης με το πλήκτρο F8. Σήμερα θα δείξουμε έναν άλλον γρηγορότερο τρόπο για όσους δεν ενδιαφέρονται να κάνουν αλλαγές στο σύστημα τους. Φέρνουμε το ποντίκι στο δεξί κάτω μέρος της οθόνης μας για να εμφανιστεί το πλάγιο μενού των Windows 8, επιλέγουμε Ρυθμίσεις > Ενέργεια > και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο SHIFT κάνουμε κλικ στο “Επανεκκίνηση” 

 
Μερικά δευτερόλεπτα μετά θα μας εμφανιστούν οι παρακάτω επιλογές. Επιλέγουμε την δεύτερη επιλογή “Επίλυση προβλημάτων” (δεύτερη επιλογή)
 
 
μετά “επιπλέον επιλογές” (τρίτη επιλογή)
 
 
“Επιλογές εκκίνησης” (τελευταία επιλογή)
 
 
Πατήστε το κουμπί “Επανεκκίνηση” στην επόμενη οθόνη
 
 
Και τέλος μετά από όλη αυτή την προσπάθεια θα μας εμφανίσει το παρακάτω μενού, που μπορούμε να επιλέξουμε τον τύπο της προηγμένης εκκίνησης που θέλουμε να κάνουμε.
Συγκεκριμένα για Ασφαλή Λειτουργία την επιλογή 4 (πατώντας τον αριθμό 4 ή το πλήκτρο F4).
 
 
Κατά πολλούς αυτός θα φανεί ευκολότερος τρόπος καθώς τα πάντα γίνονται με το ποντίκι μας χωρίς να έχουμε καμία ανάμιξη με γραμμή εργαλείων κλπ. που είχαμε στο προηγούμενο άρθρο.
 
Συμβουλή: Αυτή η λύση μπορεί να είναι ευκολότερη αλλά δεν συνίσταται γιατί τις περισσότερες φορές που χρειάζεται να μπούμε στην ασφαλή λειτουργία είναι όταν έχουμε προβλήματα εκκίνησης.
Σε ένα τέτοιο πρόβλημα λοιπόν ίσως να μην έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε όλες αυτές τις επιλογές μέσω του γραφικού περιβάλλοντος των Windows. 
Άρα καλό είναι όσο δουλεύει σωστά ο υπολογιστής να εφαρμόσουμε την πρώτη μέθοδο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα στο μέλλον. 
 
ΥΓ: Συγχωρέστε με για τυχόν λάθη στην μετάφραση των επιλογών αλλά τα Windows μου είναι στην Αγγλική έκδοση και δεν μπορώ να δω τα ακριβή ονόματα των επιλογών. 
 
Τα screenshots είναι από αντίστοιχο άρθρο του winability.com