Φίλοι Bloggers σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα πολύ σημαντικό θέμα ειδικά αν θέλετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο blog σας, και δεν είναι άλλο από τα λίγο – πολύ γνωστά σε όλους μας “Meta tags”

Επίσης θα αναφέρουμε και ένα δεύτερο σημαντικό κομμάτι ειδικά αν οι δημοσιεύσεις σας αναρτώνται στο Facebook, τα λεγόμενα “Open Graph Tags (og:tags).

2 λόγια για τα meta tags: Με πολύ απλά λόγια σκεφτείτε ότι είναι κάποιες λέξεις, ή κάποια λινκς τα οποία βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να εμφανίσουν στα αποτελέσματα το δικό σου blog ή σελίδα.
Η χρήση τους στις μέρες μας θεωρείται απαραίτητη ευ όσων ο ευκολότερος τρόπος να σε βρουν οι χρήστες σου εύκολα και ανέξοδα είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης.

2 λόγια για τα open graph tags: Τα og:tags θα σας φανούν χρήσιμα κυρίως στο Facebook. Είναι ο τρόπος με τον οποίο του “δείχνετε” τι να “βλέπει” κάθε φορά που κάνετε μια ανάρτηση, για να μπορέσει να εμφανίσει σωστά την μικρογραφία και την περιγραφή της δημοσίευσης σας, κάθε φορά που κάνετε ανάρτηση.

Και τα 2 tags ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία του SEO (Search Engine Optimization) κάτι στο οποίο θα αναφερθούμε και σε περισσότερα άρθρα στο μέλλον. 

Ας ξεκινήσουμε με τα meta  tags.

Θα ήταν αρκετά χρονοβόρο να εξηγήσουμε αναλυτικά τι κάνει το καθένα από αυτά, κάτι που ίσως και να μην χρειάζεται για τους περισσότερους.
Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι αντιγραφή και επικόλληση αμέσως ΜΕΤΑ το <head> στον κώδικα  του blog σας.

<meta content='ΕΔΩ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ BLOG' name='description'/>
<meta content='ΕΔΩ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ' name='keywords'/>
<meta content=' ΕΔΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ' name='author'/>
<meta content='never' name='Expires'/>
<meta content='INDEX,FOLLOW' name='Robots'/>
<meta content='4 Days' name='Revisit-after'/>

Εννοείται ότι αλλάζετε κάθε κείμενο στα Ελληνικά με τα στοιχεία του blog σας.

Μερικές σημειώσεις: 
1. η περιγραφή καλό θα είναι να μην ξεπερνά τους 160 χαρακτήρες
2. οι λέξεις – κλειδιά να μην είναι πάνω από 30 – 40
3. στο πεδίο του ονόματος μπορείς να γράψεις με κείμενο το όνομα σου ή το nickname σου, αλλά επίσης μπορείς να προσθέσεις ένα λινκ για κάποια προσοπική σου σελίδα (όπως προφίλ στο facebook κλπ.)
4. τα υπόλοιπα μένουν όπως είναι δεν θα χρειαστεί ποτέ να τα αλλάξετε.
 

Συνεχίζουμε με τα open graph tags. 

Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε αντιγραφή – επικόλληση μέσα στο <head> του blog μας (είτε πριν είτε μετά τα meta tags δεν έχει σημασία)

 
<!-- BEGIN Open Graph tags -->
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<meta content='blog' property='og:type'/>
<meta content='ΕΔΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ' property='article:author'/>
<meta expr:content='data:blog.url' property='og:url'/>
<meta expr:content='data:blog.pageName' property='og:title'/>
 <meta expr:content='ΕΔΩ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΣΟΥ' property='og:image'/> 
<b:else/>
<meta expr:content='data:blog.title' property='og:title'/>
<meta expr:content='data:blog.homepageUrl' property='og:url'/>
<meta content='blog' property='og:type'/>
<meta content='ΕΔΩ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΣΟΥ' property='og:image'/>
<meta content='ΕΔΩ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ' property='og:description'/>
</b:if>

<meta expr:content='&quot;el_GR&quot;' property='og:locale'/>

 
<meta content='ΤΟ USER ID ΣΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK' property='fb:admins'/><metacontent='TO ID ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK'property='fb:app_id'/>

<!– END Open Graph tags –>

 

Εδώ κάνουμε πάλι τις ίδιες αλλαγές που κάναμε και παραπάνω. 

Τα νέα tags που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη κατηγορία είναι τα εξής:

1) για την εικόνα λογοτύπου: Πρακτικά είναι η εικόνα που θα εμφανίζει το Facebook κατά την ανάρτηση, αν το post που δημοσιεύεις δεν περιέχει καθόλου εικόνες. Προτίμησε να είναι τετράγωνη, και μεγαλύτερη από 200x200px.
 
2) το el_GR προσδιορίζει σε ποια γλώσσα είναι γραμμένο το blog σου. Αν γράφεις στα ελληνικά τότε μην το αλλάξεις. Αν χρησιμοποιείς κάποια άλλη γλώσσα, μπορείς να βρεις από εδώ τον κωδικό της γλώσσας που θες, και να το αντικαταστήσεις.
 
3) όσον αφορά το tag στο πράσινο πλαίσιο. Είναι το User ID σου από το facebook, και όχι το λινκ από το προφίλ σου. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ αν θες να δουλέψει οτιδήποτε του facebook έχεις στο προφίλ σου (όπως like box, comment box κλπ.) 
Μπορείς να το βρεις εύκολα μέσω αυτής της σελίδας
 
4) Το tag στο πράσινο πλαίσιο είναι επίσης απαραίτητο αλλά για ποιο εξειδικευμένες λειτουργίες. Είναι το ID της εφαρμογής που κάποιοι από εσάς έχετε δημιουργήσει για να υποστηρίζετε δυνατότητες του facebook (όπως τα facebook comments).
Τις εφαρμογές σας στο facebook μπορείτε να τις δείτε εδώ
Αν δεν χρειάστηκε ως τώρα να δημιουργήσετε εφαρμογή, απλά παραλείψετε το αυτό το tag, και μην το γράψετε καθόλου.
 

Σημείωση 1:

Αν χρησιμοποιήσεις και τους 2 τύπους από tags (και meta και open graph), δεν μπορείς να έχεις αυτά τα 2 tags μαζί:
 
<meta content='ΕΔΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ' property='article:author'/>
<meta content=' ΕΔΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ' name='author'/>
 

Πρέπει να επιλέξεις και να κρατήσεις ένα από τα 2. Συνήθως δεν παίζει ρόλο ποιό από τα 2 θα είναι, εγώ προσωπικά έχω κρατήσει το πρώτο, για να έχω πλήρη συμβατότητα με το facebook. 

 

Σημείωση 2:

Κάθε tag πρέπει να υπάρχει μόνο μια φορά μέσα στον κώδικα σας. Πριν τα εισάγετε, ρίξτε μια ματιά μήπως υπάρχει κάτι από αυτά ήδη περασμένο, και παραλείψετε το.
Κάπου εδώ τελειώσαμε. Κάναμε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να ανέβει η φήμη του blog μας και να αυξάνετε σταδιακά η επισκεψιμότητα. 
 
Θες να δοκιμάσεις αν όλα έγιναν σωστά; 
 
Μπορείς να μπεις στην σελίδα του Facebook Debugger, και γράφοντας εκεί το URL του blog σου θα σου εμφανίσει τι ακριβώς “βλέπει” το facebook στο blog σου.

Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να φαίνεται κάπως έτσι.


Αν υπάρχει κάποιο σφάλμα θα στο υποδείξει σε ένα κίτρινο ή κόκκινο πλαίσιο.


Ότι χρειαστείτε εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε. 

Το άρθρο βγήκε μεγαλύτερο απ’ότι και εγώ υπολόγιζα, αλλά ελπίζω να είναι όλα αναλυτικά και κατανοητά.
Για οτιδήποτε περιμένουμε τα σχόλια σας, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της σελίδας “επικοινωνία”.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. <a href=’http://www.tourdanangcity.com/2014/11/du-lich-tam-linh-chua-linh-ung-ba-na-hill-da-nang.html’> Ba Na Hills</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com/2015/06/tour-ba-na-hill-du-lich-ba-na-2015-2016.html’> Tour Ba Na Hill</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com’> Tour Da Nang</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com/2014/12/du-lich-pho-co-hoi-an-quang-nam.html’>Tour Hoi An</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com/2015/05/son-doong-cave-in-quang-binh-province_27.html’> Son Doong Cave</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com/2014/11/cam-nhan-ve-bai-bien-da-nang-danang-beach.html’> Da nang beach</a>  <a href=’http://www.tourdanangcity.com’> Tour Da Nang gia re</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com’> Tour Ngu hanh son</a>  <a href=’http://www.tourdanangcity.com’> Tour Phong Nha Ke Bang</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com’> Tour Thap My Son</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com’> Tour Son Tra</a> <a href=’http://www.tourdanangcity.com’> Hotel Cheap Da Nang</a>

  2. <!– END Open Graph tags –> αυτό μάλλον θα πρέπει να είναι έτσι <!– END Open Graph tags –> , γιατί μου το βγάζει λάθος…

  3. Αυτό στο τέλος και την αρχή το αντίστοιχο τα αντιγράφουμε;

    <!– END Open Graph tags –>

Comments are closed.