Παρά την αντίθετη γνώμη που είχε πάντα ο ιδρυτής και πρώην ιδιοκτήτης της Apple Steve Jobs για τα tablets με 7″ οθόνες, μετά τον θάνατο του η Apple φαίνεται ότι παραβίασε αυτήν την γραμμή που είχε ορίσει ο άνθρωπος που την έφτασε στην κορυφή του κόσμου. 

Χθες λοιπόν, 23 Οκτωβρίου 2012 τα στελέχη της Apple παρουσίασαν το νέο iPad mini. Το φθηνότερο και μικρότερο tablet που έφτιαξε ποτέ η Apple. 


Με οθόνη 7.9 ιντσών (σε αντίθεση με τις 9.7 των υπόλοιπων iPads) και με διαφοροποιημένη σχεδίαση απ’ότι τα υπόλοιπα iPads, το κάνουν πολύ πιο εύχρηστο λόγο των μικρότερων διαστάσεων και βάρους, και πλέον ο χρήστης μπορεί να το κρατήσει στο ένα χέρι, η ακόμη και με τα δάχτυλα σαν να είναι απλά ένα τετράδιο.

Το iPad mini δεν διαθέτει οθόνη Retina, έχει ανάλυση 1024 x 768, όσο έχει και το iPad 2, μόνο που στην μικρότερη οθόνη η ποιότητα της εικόνας θα είναι σαφώς καλύτερη, εφόσον η πυκνότητα των pixel ανέρχεται στα 163ppi σε αντίθεση με το iPad 2 που είναι στα 132ppi.


Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι σχεδόν ίδια με του iPad 2, δηλαδή έχουμε τον ίδιο επεξεργαστή 1GHz dual-core ARM Cortex-A9, PowerVR SGX543MP2 graphics, και 512MB RAM.

Οι περιορισμοί που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα της Apple υπάρχουν και εδώ, δηλαδή μη υποστήριξη Java εφαρμογών, Flash Player, Ραδιόφωνο, και κάρτας μνήμης.

Διαθέτει επίσης πίσω camera στα 5MP (iSight) ικανή να τραβήξει βίντεο full HD στα 1080p. Η μπροστινή camera είναι επίσης HD στα 720p, κάνοντας την συμβατή με το νέο FaceTime HD.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε πλήρη χρήση είναι 10 ώρες.

Θα κυκλοφορήσει σε 2 χρώματα, άσπρο και μαύρο με μνήμη 16 ή 32 ή 64 GB χωρίς δυνατότητα προσθήκης επιπλέον εξωτερικής μνήμης.

Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει στις 2 Νοεμβρίου στην Αμερική, και στον υπόλοιπο κόσμο θα ξεκινήσει μετά από 2 εβδομάδες. Στην χώρα μας αναμένεται να έρθει σε παραπάνω από ένα μήνα.


Η τιμή της φθηνότερης έκδοσης ανέρχεται στα 329 δολάρια, δηλαδή περίπου στα 254€, κάτι πραγματικά απίστευτο για προϊόν της Apple.

Αναμένουμε λοιπόν σε μερικές εβδομάδες τις πρώτες εντυπώσεις των χρηστών που θα το αγοράσουν, καθώς επίσης και τα ρεκόρ που αναμένεται να σπάσει σε πωλήσεις όπως άλλωστε το συνηθίζουν όλα τα προϊόντα της Apple τα τελευταία χρόνια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕικονική Μνήμη σε Windows 7
Επόμενο άρθροΜαθήματα HTML – Όλη η λίστα των μαθημάτων της Ελένης Χαλικιά
Ονομάζομαι Χρήστος, και ασχολούμαι με την πληροφορική για πάνω από 10 χρόνια. Το TricksforGreeks.com το δημιούργησα για να βοηθήσω όσους αρχάριους χρήστες έχουν ανάγκη, σε θέματα σχετικά με την πληροφορική και την τεχνολογία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του live chat της σελίδας ή των κοινωνικών δικτύων που υπάρχουν στο επάνω μέρος αυτού του παραθύρου.