Ένα πολύ χρήσιμο trick για κάθε blog θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. 
Με τον παρακάτω κώδικα το blog σας αυτόματα θα εμφανίζει στην αρχική σελίδα μικρογραφία, και θα προσθέτει μόνο του το “jump link” δηλαδή με λίγα λόγια το κουμπί “Διαβάστε περισσότερα” που όλοι γνωρίζουμε.

Το μόνο που μένει να κάνετε εσείς είναι να γράψετε κάποια δημοσίευση η οποία να περιέχει μια εικόνα, και το script θα κάνει την υπόλοιπη δουλειά για εσάς (δηλαδή να τοποθετήσει την εικόνα στο σωστό σημείο, με τις διαστάσεις που θα ορίσετε, και να εμφανίσει στα δεξιά της ένα απόσπασμα από την δημοσίευση σας).


 Αν η δημοσίευση σας δεν έχει εικόνα, τότε θα εμφανίζει μόνο ένα μέρος από το κείμενο της δημοσίευσης.


Προτείνουμε να κρατήσετε αντίγραφο ασφαλείας πριν εγκαταστήσετε το script στο blog σας.

 1. Κάντε login στο blog σας
 2. Πηγένετε στο “Πρότυπο”
 3. Κάντε κλικ στο “Επεξεργασία HTML”
 4. Επιλέξτε το κουτάκι “Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων”
 5. Βρείτε τον κώδικα </head>
 6. Και αντικαταστήστε τον με τον παρακάτω κώδικα
<script type=‘text/javascript’>var thumbnail_mode = “no-float” ; summary_noimg = 430; summary_img = 340; img_thumb_height = 100; img_thumb_width = 120; </script><script type=‘text/javascript’ src=‘http://bloggerblogwidgets.googlecode.com/files/auto_readmore_blogger.js’ ></script></head>


Αντικαταστήστε από αυτόν τον κώδικα όποια από τις παρακάτω μεταβλητές επιθυμείτε 
 
summary_noimg = 430; :Μέγεθος του αποσπάσματος χωρίς εικόνα
summary_img = 340; :Μέγεθος του αποσπάσματος με εικόνα
img_thumb_height = 100; :Ύψος εικόνας δημοσίευσης
img_thumb_width = 120; :Πλάτος εικόνας δημοσίευσης
 7. Τώρα κάντε αναζήτηση για <data:post.body/> και αντικαταστήστε τον με τον παρακάτω κώδικα
 
<b:if cond=‘data:blog.pageType == &quot;item&quot;’><data:post.body/><b:else/><b:if cond=‘data:blog.pageType == &quot;static_page&quot;’><data:post.body/><b:else/><div expr:id=‘&quot;summary&quot; + data:post.id’><data:post.body/></div><script type=‘text/javascript’>createSummaryAndThumb(&quot;summary<data:post.id/>&quot;); </script><div style=‘clear: both;’/><span class=‘rmlink’ style=‘font-weight:bold;padding:5px;float:right;text-align:right;’><a expr:href=‘data:post.url’ >Διαβάστε περισσότερα … </a></span></b:if></b:if>
 
Τέλος αποθηκεύστε το πρότυπο σας, και ελέγξτε αν όλα έγιναν σωστά.
 
Σημείωση 1: Σε πολλά προσαρμοσμένα πρότυπα, τον κώδικα <data:post.body/> θα τον βρείτε παραπάνω από μια φορές. Όμως ποιο θα πρέπει να αλλάξετε διαφέρει από πρότυπο σε πρότυπο. Έχοντας κρατήσει αντίγραφο ασφαλείας δοκιμάστε αντικαθιστώντας τους έναν έναν μέχρι να βρείτε τον σωστό. Συνήθως είναι η πρώτη επιλογή που θα βρεθεί στην αναζήτηση.
 
Σημείωση 2: Αν επιθυμείτε αντί για το κείμενο “Διαβάστε περισσότερα” να προσθέσετε κάποια προσαρμοσμένη εικόνα, αντικαταστήστε το “Διαβάστε περισσότερα…” με αυτόν τον κώδικα <img href=’Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ’ />
 
Κώδικας από: way2blogging.org

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠροσθέστε ένα κουμπί “scroll to top” στο Blog σας, με jQuery
Επόμενο άρθροΕικονική Μνήμη σε Windows 7
Ονομάζομαι Χρήστος, και ασχολούμαι με την πληροφορική για πάνω από 10 χρόνια. Το TricksforGreeks.com το δημιούργησα για να βοηθήσω όσους αρχάριους χρήστες έχουν ανάγκη, σε θέματα σχετικά με την πληροφορική και την τεχνολογία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του live chat της σελίδας ή των κοινωνικών δικτύων που υπάρχουν στο επάνω μέρος αυτού του παραθύρου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Γεια σας, κύριε Καρύδη.Έκανα ότι μου είπατε. Το πρόβλημα είναι αλλού: Οι νεότερες αναρτήσεις μου δεν είναι ορατές στη λίστα ανάγνωσης των άλλων blogges.Για παράδειγμα οι άλλοι blogges βλέπουν ότι η τελευταία μου ανάρτηση έγινε εδώ και 4 μήνες. Αυτό όμως δεν ισχύει, εφόσον κάνω αναρτήσεις πολύ τακτικά.Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
  Καλό βράδυ

  • Καλησπέρα και πάλι Σοφία,
   Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο περισσότερο τι εννοείς; Αυτή η λίστα ανάγνωσης πως λειτουργεί με RSS; Υπάρχει κάποιος τρόπος ή κάποιο link να μπορώ να το δω και εγώ μήπως καταλάβω που είναι το πρόβλημα;

  • Καλησπέρα, κύριε Καρύδη. Δεν έχω τόσες πολλές γνώσεις για να σας απαντήσω στο αν λειτουργεί με RSS. Αν γίνεται όμως μέλος στο μπλοκ μου θα δείτε ότι φαίνεται στη λίστα ανάγνωσης ιστολογίων το δικό μου μπλοκ φαίνεται σαν να έχει κάνει τελευταία ανάρτηση πριν 4 μήνες. Έτσι οι άλλοι blogges, που με έχουν στη λίστα τους δε βλέπουν ότι χθες π.χ έκανα ανάρτηση.

  • Καλησπέρα Σοφία, όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ροή στο blog σου. Μόλις έγινα μέλος δεν μου εμφάνισε καμία δημοσίευση από εσένα. Να πω την αλήθεια την λίστα ανάγνωσης δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά απ’ότι καταλαβαίνω δουλεύει και αυτή με RSS.

   Δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάποια λύση από εδώ. Αν θες επικοινώνησε μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας που έχω εδώ (κάτω από το λογότυπο στο “επικοινωνία”), ώστε να επικοινωνήσουμε μέσω email, και αν θες κάποια στιγμή που να έχουμε και οι 2 χρόνο να με βάλεις για λίγο σαν διαχειριστή του blog σου για να δω τι πρόβλημα υπάρχει από τις ρυθμίσεις.

 2. Καλησπέρα, κύριε Καρύδη! έχω το εξής πρόβλημα και δεν ξέρω τι να κάνω, το μπλοκ μου είναι :http://balomata.blogspot.gr/ και οι φίλοι μου λένε ότι έχει να δείξει ανάρτησή μου εδώ και πολύ καιρό, ενώ δημοσιεύω πολύ συχνά. Θα σας είμαι ευγνώμων αν με βοηθήσετε. Καλό σας βράδυ

  • Καλησπέρα Σοφία, πράγματι το blog σου εμφανίζει μόνο μια ανάρτηση από τις 20 Φεβρουαρίου, ενώ απ’ότι βλέπω έχεις περισσότερες από μία αναρτήσεις. Δοκίμασε λοιπόν να κάνεις τα εξής:

   1) Στις ρυθμίσεις του blog σου πήγαινε στο Ρυθμίσεις › Βασικό και εκεί που λέει “Αναγνώστες Ιστολογίου” σιγούρεψε ότι το blog είναι “δημόσιο”.
   2) Πάλι στις ρυθμίσεις πήγαινε Ρυθμίσεις › Αναρτήσεις και σχόλια, και στην πρώτη επιλογή που λέει “Να εμφανίζονται έως και” σιγούρεψε ότι έχεις ορίσει έναν αριθμό μεγαλύτερο από 1 (λογικά εδώ θα είναι το πρόβλημα σου).

   Πιστεύω στο δεύτερο βήμα θα λυθεί το πρόβλημα. Αν όχι, ίσως είναι πρόβλημα του θέματος που χρησιμοποιείς, που εκεί θα χρειαστεί να το αλλάξουμε.

   Δοκίμασε λοιπόν το παραπάνω, και αν δεν λυθεί προχωράμε περισσότερο.