Η επιλογή αυτή υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια αλλά μέχρι και σήμερα σε κάποιους νέους χρήστες Facebook παραμένει άγνωστη, γιαυτό αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας.
Ένας εύκολος τρόπος για να μοιραστείτε το profile ή την σελίδα σας με τους φίλους σας είναι να δημιουργήσετε ένα username. 
Update: Πλέον μπορείτε να κάνετε login στο facebook χρησιμοποιώντας το username σας αντί του email!
Το username είναι ουσιαστικά μία λέξη που αναγράφεται μετά το “facebook.com/ “ και είναι πολύ πιο εύκολο να την θυμάστε από το προκαθορισμένο που είναι κάπως έτσι “profile.php?id=1234567890”

Πηγαίνουμε λοιπόν στο https://www.facebook.com/username/ , και εκεί θα εμφανιστεί κάτι σαν την παρακάτω εικόνα



Στο πάνω μέρος επιλέγετε το όνομα χρήστη για το profile σας, και στο κάτω για όποια από τις σελίδες σας επιλέξετε. Εφόσον είναι διαθέσιμη η επιλογή σας, θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης, διαφορετικά θα σας προτείνει κάποιες εναλλακτικές επιλογές.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το username που θα επιλέξετε είτε για το profile σας, είτε για την σελίδα σας, δεν θα μπορέσετε με κανέναν τρόπο να το αλλάξετε, ή να το μεταβιβάσετε σε κάποιον άλλον. Σκεφτείτε καλά την επιλογή σας, γιατί είναι μη ανατρέψιμη. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΔημιουργήστε αόρατους φακέλους στα Windows 7
Επόμενο άρθροΚάντε τον υπολογιστή σας να μιλήσει σε 1 λεπτό!
Ονομάζομαι Χρήστος, και ασχολούμαι με την πληροφορική για πάνω από 10 χρόνια. Το TricksforGreeks.com το δημιούργησα για να βοηθήσω όσους αρχάριους χρήστες έχουν ανάγκη, σε θέματα σχετικά με την πληροφορική και την τεχνολογία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του live chat της σελίδας ή των κοινωνικών δικτύων που υπάρχουν στο επάνω μέρος αυτού του παραθύρου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάπου διάβασα ότι υπάρχει δυνατότητα να γίνει αλλαγή του username με την μορφή που είχε παλιά, δηλ. όπως αναφέρεις :“profile.php?id=1234567890″

    Αλλά δεν μπορώ τώρα να το βρω. Ξέρει κανείς κάτι?

    • Καλησπέρα Henri. Απ’όσο γνωρίζω και ύστερα από μια σύντομη αναζήτηση που έκανα σχετικά με την ερώτηση σου, δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να διαγράψεις το username σου και να φαίνεται το ID στο προφίλ σου.

Comments are closed.