Ένα πολύ απλό και διασκεδαστικό κολπάκι με το οποίο μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας, θα σας παρουσιάσω σήμερα. Όπως αναφέρει και ο τίτλος του άρθρου, θα δημιουργήσετε ένα μικρό προγραμματάκι στο οποίο θα πληκτρολογείτε κάτι στα Αγγλικά, και ο υπολογιστής θα το διαβάζει μόνος του.
Φαντάζει δύσκολο όμως δεν είναι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το Notepad, και μέσα να κάνετε επικόλληση τον παρακάτω κώδικα

Dim message, sapi
message=InputBox(“What do you want me to say?”,”Speak to Me”)
Set sapi=CreateObject(“sapi.spvoice”)
sapi.Speak message


Στην συνέχεια επιλέξτε αρχείο > αποθήκευση, στην επιλογή “αποθήκευση ως” επιλέξτε “όλα τα αρχεία”, και δώστε του ένα όνομα της επιλογής σας με την κατάληξη .vbs (παράδειγμα voice.vbs) και πατήστε αποθήκευση.


Όταν του κάνετε διπλό κλικ θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο 

Γράψτε το μήνυμα σας, πατήστε OK, και ακούστε τον υπολογιστή να σας μιλάει.
 
Το παραπάνω κολπάκι είναι μόνο για χρήστες Windows οποιασδήποτε έκδοσης.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠως να δημιουργήσετε το δικό σας Username στο Facebook
Επόμενο άρθροΑλλάξτε το μενού “αποστολή προς” στα Windows
Ονομάζομαι Χρήστος, και ασχολούμαι με την πληροφορική για πάνω από 10 χρόνια. Το TricksforGreeks.com το δημιούργησα για να βοηθήσω όσους αρχάριους χρήστες έχουν ανάγκη, σε θέματα σχετικά με την πληροφορική και την τεχνολογία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω του live chat της σελίδας ή των κοινωνικών δικτύων που υπάρχουν στο επάνω μέρος αυτού του παραθύρου.