Ένα παλιό αλλά καλό κολπάκι στα Windows είναι η δημιουργία ενός αόρατου φακέλου. Ουσιαστικά είναι ένας φάκελος με κενό όνομα, και κενό εικονίδιο που μόνο εσείς που τον δημιουργήσατε θα ξέρετε σε πιο σημείο της οθόνης βρίσκεται για να τον ανοίξετε.


Δεν είναι και ότι πιο ασφαλές για προσωπικά δεδομένα, αλλά είναι η καλύτερη λύση για να κρύψετε κάποια έγγραφα, ή να κάνετε πλάκα στους φίλους σας.

Πώς να το κάνετε

Δημιουργήστε λοιπόν έναν φάκελο, και μετά κάντε δεξί κλικ > μετονομασία
  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ALT 
  2. Από το NumPad πληκτρολογήστε 0160 
  3. Στην συνέχεια αφήστε το ALT, και πατήστε ENTER, ή απλά κάντε κλικ κάπου αλλού για να αποθηκευτεί η μετονομασία. 

Θα δείτε ότι το όνομα του φακέλου πλέον είναι κενό.

  1. Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο που δημιουργήσατε, και επιλέξτε “άνοιγμα θέσης αρχείου” (προ-τελευταία επιλογή)
  2. τώρα στον φάκελο που δημιουργήσατε κάντε δεξί κλικ > ιδιότητες, και πηγαίνετε στην καρτέλα προσαρμογή (αν παραλείψετε το πρώτο βήμα, αυτή η καρτέλα δεν θα υπάρχει)
  3. Επιλέξτε αλλαγή εικονιδίου, και βρείτε ένα κενό εικονίδιο όπως στην παρακάτω εικόνα.
 

Πώς γίνεται το όνομα να μένει κενό;

 
Για όσους έχουν την απορία γιατί το όνομα με αυτόν τον τρόπο μένει κενό, και ενώ εάν απλά σβήσετε το όνομα και πατήσετε ENTER δεν σας το επιτρέπουν τα Windows, η απάντηση είναι πολύ απλή.
Το όνομα του φακέλου μπορεί στο μάτι να φαίνεται κενό, αλλά ουσιαστικά δεν είναι. Σε προηγούμενο άρθρο, είχαμε παρουσιάσει τους ALT Codes, που είναι κάποια σύμβολα που εμφανίζονται με πατημένο το ALT και πληκτρολογώντας τον αντίστοιχο κωδικό. Ένα από αυτά τα σύμβολα είναι και το κενό σύμβολο που δίνουμε σαν όνομα στον αόρατο φάκελο που δημιουργήσαμε. 

Comments are closed.