Μια από τις επιλογές κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε ένα αρχείο ή φάκελο, είναι η επιλογή “αποστολή προς”. Είναι μια αρκετά χρήσιμη ενέργεια που σας δίνει την δυνατότητα να στείλετε το συγκεκριμένο αρχείο ή φάκελο σε κάποια άλλη τοποθεσία (όπως επιφάνεια εργασίας ή εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο) ή να το χρησιμοποιήσετε μέσο κάποιας εφαρμογής. 
Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι τοποθεσίες και οι εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτό το μενού, είτε είναι προκαθορισμένες, είτε προστίθενται οι εφαρμογές μόνες τους μετά την εγκατάσταση τους χωρίς να μας δίνουν την δυνατότητα να τις επεξεργαστούμε.
 
Παρακάτω θα σας παρουσιάσω 2 εύκολους τρόπους για να μπορέσετε να αλλάξετε αυτές τις επιλογές.
 
1. Ανοίξτε ένα παράθυρο των windows, και κάντε επικόλληση την παρακάτω διεύθυνση:
%APPDATA%MicrosoftWindowsSendTo
 
2. Πατήστε [Win] + [R] , και στο παράθυρο “εκτέλεση που θα ανοίξει, κάντε επικόλληση την παρακάτω εντολή και πατήστε [Enter]
(Για όσους δεν γνωρίζουν, το [Win] είναι το πλήκτρο στο πληκτρολόγιο που έχει το λογότυπο των Windows, συνήθως ανάμεσα από [ctrl] και [alt])
Shell:sendto
Με όποιον από τους 2 τρόπους επιλέξουμε, θα μεταφερθούμε στον φάκελο που βρίσκονται οι συντομεύσεις του μενού “αποστολή προς”, και πλέον μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε οτιδήποτε θέλουμε. 
 
Να σημειώσουμε ότι μέσα σε αυτόν τον φάκελο πρέπει να τοποθετήσουμε ΜΟΝΟ συντομεύσεις εφαρμογών ΟΧΙ ολόκληρη την εφαρμογή. 
Άρα βρίσκουμε την εφαρμογή ή την τοποθεσία που θέλουμε να προσθέσουμε, πατάμε δεξί κλικ και επιλέγουμε “δημιουργία συντόμευσης”, και αντιγράφουμε την συντόμευση μέσα στον φάκελο του “αποστολή προς”.