Πως κάνω φορμάτ σε Windows 7
Πως κάνω φορμάτ σε Windows 7

Την λέξη “format” στον κόσμο της πληροφορικής σίγουρα όλοι την έχουμε ακούσει, ειδικά ως η σίγουρη λύση σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο λειτουργικό μας σύστημα.

Η διαδικασία αυτή στο παρελθόν ήταν αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα με τα μέσα της τότε εποχής, αν για παράδειγμα σκεφτούμε ότι οι πρώτες εκδόσεις των Windows 98 αποτελούνταν από πάνω από 30 δισκέτες.

Στις μέρες μας όμως η διαδικασία αυτή έχει γίνει πολύ απλή, που μπορεί με ευκολία να την ολοκληρώσει ένας μέσος χρήστης.

format-windows-8-banner

 

Λίγα λόγια για το format

Η συγκεκριμένη διαδικασία για πολλούς αρχάριους χρήστες σημαίνει κάτι παρόμοιο με “επισκευή του υπολογιστή”, ή “επανεγκατάσταση των Windows”, κάτι το οποίο διαφέρει πολύ από την πραγματική έννοια της. Το format το μόνο που κάνει είναι να διαμορφώνει τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας, δηλαδή να του ορίζει από την αρχή το σύστημα αρχείων που θα χρησιμοποιεί για την εγγραφή των δεδομένων (σε επόμενα post θα αναλύσουμε τι είναι το σύστημα αρχείων) Να σημειώσουμε ότι μετά το format θα χαθούν όλα τα δεδομένα του σκληρού μας δίσκου (σε επόμενο post θα αναλύσουμε επίσης πως επαναφέρουμε δεδομένα μετά από format).

Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τα Windows 7, σε 22 βήματα.
Οι οδηγίες είναι πολύ αναλυτικές, αλλά προβλέπεται ότι έχετε κάποια εξοικείωση με βασικούς ορισμούς, όπως τι είναι το BOOT, το BIOS κ.α.

Να σημειώσουμε ξανά ότι η παρακάτω διαδικασία θα διαγράψει τα πάντα από τον υπολογιστή σας γιαυτό πριν ξεκινήσετε την διαδικασία σιγουρέψετε ότι έχετε κρατήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων που θέλετε να σώσετε.

Οδηγός εγκατάστασης των Windows 7

1. Κάνουμε επανεκκίνηση του υπολογιστή.

2. Εισάγουμε το CD των Windows στο Drive του υπολογιστή μας

3. Ξεκινώντας πρέπει να ορίσουμε τον υπολογιστή να κάνει εκκίνηση μέσω του CD των Windows.

3α. Κατά την εκκίνηση, πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο που θα εμφανίσει το Boot Menu.

Σε αρκετούς νεότερους υπολογιστές (αν όχι πλέον σε όλους) η παρακάτω διαδικασία έχει απλοποιηθεί αρκετά απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου. Τις περισσότερες φορές είναι το F11 αλλά κάποιες φορές ίσως είναι το F9 ανάλογα με τον υπολογιστή ή laptop σας.

Το πλήκτρο αυτό θα το δείτε κατά την εκκίνηση, στην πρώτη οθόνη που θα εμφανίσει ο υπολογιστής σας (όπως στην εικόνα παρακάτω)

How-To-Format-Windows-7-01

Στην συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μενού αντίστοιχο των παρακάτω εικόνων, που από εκεί επιλέγουμε την μονάδα οπτικού δίσκου που έχουμε τοποθετήσει το CD των Windows.

How-To-Format-Windows-7-02
Σημείωση: Στην αριστερή εικόνα βλέπουμε ότι υπάρχουν 2 μονάδες δίσκου, αλλά με λίγη προσπάθεια μπορούμε να αναγνωρίσουμε ποια είναι αυτή που πρέπει να επιλέξουμε από την μάρκα της. (για παράδειγμα στην συγκεκριμένη εικόνα βλέπουμε ότι η πρώτη επιλογή είναι μάρκας BenQ και είναι DVD Drive, ενώ η από κάτω είναι μάρκας LG και CD-RW).

Αν όλα τα παραπάνω τα κάνετε σωστά, προχωρήστε απευθείας στο βήμα 7. Αν όχι, συνεχίστε στο 3β

3β. Μπαίνουμε στο BIOS να αλλάξουμε το Boot Priority του υπολογιστή μας, από τον σκληρό δίσκο στο CD/DVD ROM μας.

Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο. Συνήθως είναι το “DEL” αλλά σε κάποιους υπολογιστές μπορεί να διαφέρει.

How-To-Format-Windows-7-03

4. Από το BIOS επιλέγουμε “Advanced BIOS Features”

How-To-Format-Windows-7-04

5. Ορίζουμε ως “First Boot Device” το CD ROM

How-To-Format-Windows-7-05
Σημείωση: Το μενού του BIOS του υπολογιστή σας μπορεί να διαφέρει από τις παραπάνω εικόνες. Σε αυτήν την περίπτωση δείτε τις παρακάτω εικόνα για δείτε σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή η επιλογή.
How-To-Format-Windows-7-06
How-To-Format-Windows-7-07

6. Πατάμε “ESC” για να πάμε στο αρχικό μενού, και επιλέγουμε “Save & Exit Setup”

7. Ο υπολογιστής θα κάνει επανεκκίνηση. Κατά την εκκίνηση λοιπόν, θα εμφανιστεί το μήνυμα “Press any key to boot from CD”
Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να ξεκινήσει η εγκατάσταση των Windows

How-To-Format-Windows-7-08

8. Στην συνέχεια τα Windows θα φορτώσουν στην μνήμη του υπολογιστή σας τα απαραίτητα αρχεία για να ξεκινήσει η εγκατάσταση

How-To-Format-Windows-7-09

9. Αφού ολοκληρωθεί, επιλέγουμε την έκδοση των Windows που έχουμε αγοράσει, και πατάμε “Next”

How-To-Format-Windows-7-10

10. Στην συνέχεια πατάμε “Install now”

How-To-Format-Windows-7-11

11. Θα μας ζητηθεί να αποδεχτούμε τους όρους χρήσης των Windows. Επιλέγουμε το “I accept the licence terms” και πατάμε “Next”

How-To-Format-Windows-7-12

12. Παρακάτω θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τα Windows από μια παλαιότερη έκδοση, σε Windows 7.
Αγνοούμε αυτή την επιλογή, και πατάμε “Custom (Advanced)”

How-To-Format-Windows-7-13

13. Επιλέγουμε τον σκληρό δίσκο στον οποίο θα εγκαταστήσουμε τα Windows, και πατάμε την επιλογή “Drive options (Advanced)”

How-To-Format-Windows-7-14

14. Πατάμε το κουμπί “Format”, και στην συνέχεια το κουμπί “Next”

How-To-Format-Windows-7-15

15. Η εγκατάσταση των Windows έχει ξεκινήσει.

Μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά, εξαρτάται από την ταχύτητα του υπολογιστή σας.
How-To-Format-Windows-7-16

16. Στην συνέχεια πληκτρολογήστε το επιθυμητό όνομα χρήστη, και το όνομα του υπολογιστή σας (χρησιμοποιείτε την αναγνώριση του στο τοπικό δίκτυο)

How-To-Format-Windows-7-17

17. Προτείνετε για μεγαλύτερη ασφάλεια να ορίσετε και έναν κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη σας.

Αν δεν επιθυμείτε, μπορείτε να αφήσετε τα πεδία κενά
How-To-Format-Windows-7-18

18. Σε αυτό το πεδίο πληκτρολογείτε τον σειριακό κωδικό των Windows.

Ο κωδικός αυτός υπάρχει μέσα στο κουτί των Windows που αγοράσατε. Αν ο υπολογιστής σας είχε προ εγκατεστημένα τα Windows 7, αυτός ο κωδικός μπορεί να βρίσκεται κολλημένος επάνω στο κουτί του υπολογιστή σας, ή κάτω από το λάπτοπ σας.
Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε τα Windows 7, μπορείτε να αφήσετε το πεδίο κενό. Θα σας δοθούν 30 μέρες δοκιμαστικής χρήσης, και μπορείτε μέσα σε αυτές τις 30 μέρες να ενεργοποιήσετε τα Windows.
How-To-Format-Windows-7-19

19. Στην συνέχεια θα ερωτηθείτε αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows.

Συνίσταται να πατήσετε “Use recommended settings”

How-To-Format-Windows-7-20

20. Επιλέξτε την ζώνη ώρας της χώρας που βρίσκεστε, και πατήστε “Next”

How-To-Format-Windows-7-21

21. Και τέλος επιλέξτε μια από τις 3 επιλογές δικτύου.

Αν είστε συνδεδεμένοι στο δικό σας router στο σπίτι σας χρησιμοποιήστε την πρώτη επιλογή. Αν βρίσκεστε κάπου έξω ή σε δημόσιο δίκτυο συνίσταται η τελευταία επιλογή.
How-To-Format-Windows-7-22

22. Ο υπολογιστής θα κάνει επανεκκίνηση. Η εγκατάσταση των Windows έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Ο υπολογιστής σας πλέον θα ξεκινήσει κανονικά στην νέα του επιφάνεια εργασίας. Η εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να είναι πλήρως λειτουργικός ο υπολογιστής σας.
Για αρχή, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης (Drivers) των συσκευών του συστήματός σας, και στην συνέχεια να εγκαταστήσετε το αγαπημένο σας Antivirus.
Τα προγράμματα οδήγησης των συσκευών σας θα τα βρείτε σίγουρα στα CD που σας έδωσαν μαζί με την αγορά του υπολογιστή σας, αλλά είναι προτιμότερο αν ξέρετε ακριβώς τις συσκευές του υπολογιστή σας και διαθέτετε σύνδεση internet, να κατεβάσετε από τις σελίδες των κατασκευαστών τις τελευταίες εκδώσεις τους.
Αν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να κολλήσει κάποιον ιό ο υπολογιστής σας, συνίσταται να εγκαταστήσετε το Antivirus πριν συνδεθείτε στο Internet, και πριν συνδέσετε στον υπολογιστή σας κάποιο εξωτερικό μέσο αποθήκευσης (εξωτερικός σκληρός δίσκος, USB Flash Drive κλπ.).
Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ή ερώτηση μπορείτε να μας γράψετε σχόλιο, ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα “επικοινωνία” του blog μας.

53 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλησπέρα Χρήστο. Έκανα format το laptop μου και αντιμετωπίζω τρία προβλήματα.

   1ΟΝ η ανάλυση της οθόνης μου εμφανίζει τα πάντα γιγαντιαία (πήγα με το δεξί κλικ στην “Ανάλυση Οθόνης”, αλλά μου χει δύο μόνο επιλογές. Υψηλή και χαμηλή, τίποτα το ενδιάμεσο. Τώρα η οθόνη μου δηλαδή τα εμφανίζει όλα παραμορφωμένα. 

  2ΟΝ ο προσαρμογέας δικτύου δε μου δίνει τη δυνατότητα εμφάνισης της κεραίας για να μπω σε δίκτυο. Εμφανίζεται με ένα Χ. 

  3ΟΝ, τα office υπάρχει περίπτωση να μου τα ‘χει δώσει η μαμά εταιρεία σε cd; Είχα τ’ αυθεντικά (από την αγορά του λάπτοπ).

 2. christy2 Καλησπέρα Christy, αντιγράφω εδώ την απάντηση που σου έστειλα μέσω email για να είναι ορατή και στους υπόλοιπους χρήστες που μπορεί να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα. 

  “Όπως διαβάζω το πρόβλημα σου το πρώτο πράγμα που πιστεύω είναι ότι δεν έχεις εγκαταστήσει τους απαραίτητους drivers για να λειτουργήσει η κάρτα δικτύου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τους κατεβάσεις και να τους εγκαταστήσεις. Αν είναι λαπτοπ λογικά στο site της κατασκευάστριας εταιρίας θα τους βρεις χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια στείλε μου αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σου και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω περισσότερο.”

 3. Εχω κάνει φορματ έχω περάσει τα Windows 7,μπορώ να συνδεθώ με ασύρματο router αλλα δεν μπορω μεσω ethernet..τι πρέπει να κανω?
  Ευχαριστώ πολυ

 4. Το πρόβλημα λύθηκε…. με την ρύθμιση στο “BIOS” (κομβίο assist, παρατεταμένα και μετά F2) στην καρτέλα “Security” το “Secure Boot” ήταν Disable (αρχική ρύθμιση). Το κάνουμε enable, σώζουμε ρυθμίσεις και κάνουμε την διαδικασία από την αρχή….https://us.en.kb.sony.com/app/answers/detail/a_id/36806/c/65,66/kw/windows%208%20assist/
  Ευχαριστώ όλους σας για την βοήθειά σας…

 5. moumdim Καλησπέρα και πάλι, σε ποιο ακριβώς βήμα κολλάει η διαδικασία; Μήπως το πρόβλημα προέρχεται από το βήμα 1 που αναφέρει ‘Press and hold the Power button until the computer is turned off completely.”;
  Αυτό για τον λόγο που αναγράφει παρακάτω, στο “note” πρέπει οπωσδήποτε να γίνει για να απενεργοποιηθεί πλήρως ο υπολογιστής, αλλιώς μπαίνει σε διαδικασία αδράνειας. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που φαίνεται να είναι κλειδωμένο το partition.

 6. Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου………….
  Να είσαι καλά…
  Thanks

 7. moumdim Καλησπέρα Δημήτρη, 

  Πλέον στα Windows 8 και 8.1 υπάρχει μια νέα μέθοδος επανεγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος, μέσα από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο (γράφω αγγλικά γιατί έχω την αγγλική έκδοση) 

  Φέρνουμε το ποντίκι στην δεξιά πλευρά της οθόνης για να εμφανιστεί το κάθετο μενού > settings (γραναζάκι) > change PC settings (τελευταία επιλογή) > Update and recovery (τελευταία επιλογή) > Recovery (τελευταία επιλογή) > Remove everything and reinstall Windows (δεύτερη επιλογή).

  Αυτή η ενέργεια θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με το να έκανες φορματ με τον κλασικό τρόπο. Δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο αυτή η ενέργεια θα εγκαταστήσει τα προγράμματα οδήγησης των συσκευών, ή αν θα χρειαστεί να τα περάσεις ξανά χειροκίνητα.

  Ελπίζω αυτή η μέθοδος να λύσει το πρόβλημα σου.

 8. Χρήστο καλημέρα.
  Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σε απασχολήσω με ένα μου προβληματισμό….
  Έχω αγοράσει ένα Sony Vaio SVF1521A6EW εκθεσιακό πριν μία εβδομάδα και αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα.
  Θα ήθελα να του κάνω επανεγκατάσταση των windows που έχει (windows 8).
  Όμως φτάνοντας στην τελική διαδικασία μέσω κομβίου assist (επανεγκατάσταση λογισμικού και προγραμμάτων οδήγησης)
  μου δείχνει το partison κλειδωμένο.
  Γνωρίζεις τίποτα???
  Ευχαριστώ…

 9. κ.Χρήστο ευχαριστώ πολύ. Πράγματι το DVD ήταν προβληματικό. Το αντικατέστησα και το πρόβλημα λύθηκε. Σ΄ευχαριστώ και πάλι.

 10. Pos borw n kanw format se windows 7 xwris cd apo to ola t programata sto menu m eipa oti borw n t vrw

  • Καλησπέρα Θάνο, format στα windows μέσα από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα δεν γίνεται. Όπως μπορείς να διαβάσεις και παραπάνω η διαδικασία διαγράφει τα πάντα από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, επαναδιαμορφώνει το σύστημα αρχείων. Άρα η χρήση CD/DVD ή κάποιου εξωτερικού μέσου αποθήκευσης είναι απαραίτητη.

 11. Προσπαθώ, με βάση τις οδηγίες σας, να εγκαταστήσω σε Η/Υ με καινούργιο κενό Σκληρό Δίσκο, τα Windows 7 από CD/DVD. Έκανα τις ρυθμίσεις του BIOS και παίρνω το μήνυμα:DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.Προφανώς κάτι δεν έχω κάνει καλά.Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

  • Καλησπέρα Παναγιώτη, για να εμφανίζει αυτό το μήνυμα προφανώς δεν μπορεί να γίνει εκκίνηση μέσω του DVD ROM. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε λάθος ρύθμιση του BIOS, είτε σε κακογραμμένο DVD, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείς κάποιο αυθεντικό. Έλεγξε πάλι τις ρυθμίσεις σου, και μην ξεχάσεις να πιέσεις οποιοδήποτε πλήκτρο, μόλις ζητηθεί (όπως φαίνεται στο βήμα 7).

  • Καλησπέρα φίλε Πάνο, η εγκατάσταση των Windows γίνεται κατά κύριο λόγο με cd/dvd αλλά μπορείς να την κάνεις και από εκκινήσιμο φλασάκι. Δεν θα σου συνηστούσα την δεύτερη μέθοδο, καθώς είναι λίγο πιο εξειδικευμένη. Πάντως, αν έχεις αυθεντικό σειριακό αριθμό, μπορείς να κατεβάσεις από το ίντερνετ την έκδοση των Windows που επιθυμείς, και μετά το φορμάτ να την ενεργοποιήσεις με το δικό σου κλειδί.

 12. Καλησπερα Χρηστο ελπιζω να εισαι καλα, με ειχες βοηθησει παλαιοτερα με ενα σονι βαιο με σπασμενη οθονη.
  Μου εδωσαν ενα hp mini που θελει μονο σκληρο δισκο κ λεω να του βαλω εκει τον σκληρο απο το βαιο αφου ειναι κομπλε κ με οθονη δλδ.ο δισκος του βαιο χρειαζεται φορματ δεν σηκωνει επαναφορα η κατι αλλο τα εχει φτυσει.Το hp δεν εγραφε ποτε πουθενα καποιο product key ενω ειχε οταν αγοραστηκε περασμενα τα 7.

  Ερ. λοιπον: Μπορω να χρησιμοποιησω το product key του βαιο στο hp?το βαιο εχει product key windows 7 starter να δωσω αυτον τον αριθμο θα μου τα αναγνωρισει ως γνησια?υπαρχει περιπτωση να βρει αυτοματα κ ντραιβερς?αν ναι και στα δυο παραπανω ερωτηματα,μπορω να βαλω κ καποια αλλη εκδοση των 7?
  Ξεκιναω την διαδικασια μολις μπορεσεις να μου δωσεις τα φωτα σου!Ξερω οτι σε κουραζω καθε φορα με τα απανωτα ερωτηματα μου…..αλλα θα σου πω κ αυτο …τι γινετε με τα hp ? και του αδερφου μου καινουριο hp windows8.1 κ δεν φαινεται να γραφει πουθενα product key!

  θα σε απασχολησω με ερωτηση την επομενη φορα πως να κανω τα windows 8 σε 7 με τον πιο ανωδυνο τροπο! 🙂
  Ευχαριστω!!

  • Καλησπέρα, και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Αν και πιστεύω έχεις λύσει το πρόβλημα σου από την στιγμή που έγινε το comment, θα σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου. Πιστεύω πως ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το product key του ενός υπολογιστή στον άλλο, χωρίς να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν βέβαια φορές που τα κλειδιά είναι για έναν μόνο υπολογιστή, αλλά τις περισσότερες των περιπτώσεων μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε περισσότερα μηχανήματα. Σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, εξαρτάται αποκλειστικά από το κλειδί σου.
   Όσον αφορά τους drivers, λογικά κάποιες συσκευές θα δουλέψουν από μόνες τους με τα Windows, αλλά καλό θα ήταν να μπεις μετά την εγκατάσταση των windows στο site του κατασκευαστή του λαπτοπ σου, και να κατεβάσεις από εκεί τους official drivers για περισσότερη αξιοπιστία.
   Κάθε λαπτοπ που πωλείται με αυθεντικά windows θα έπρεπε να έχει τον κωδικό κολλημένο σε κάποιο σημείο επάνω του, ή τουλάχιστον να δίνεται στον τελικό χρήστη σε έντυπη μορφή στο κουτί του υπολογιστή. Σίγουρα τα windows ήταν γνήσια; αν ναι απευθυνθείτε στο κατάστημα που τον αγόρασε για περισσότερες πληροφορίες, δεν μου φαίνεται λογικό να μην δίνουν τον κωδικό στους πελάτες τους.
   Τέλος, η αλλαγή από windows 8 σε 7 μπορεί να γίνει μόνο μέσο φορματ. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για downgrade ή κατι αντίστοιχο. Άρα, προχωράμε βάση του παραπάνω οδηγού, και ο θεός βοηθός!

 13. Τελικα είναι όπως ακριβός τα είπες πρόβλημα RAM. Οι RAM είναι καινούργιες μόλις τις αγόρασα απο κατάστημα e-shop.! Αντε τωρα περίμενε την αντικατάσταση.!ευχαριστω πολυ για την βοήθεια σου.!! Συνέχισε αυτο που κανεις..!

  • Μάλιστα κατάλαβα.. Τουλάχιστον βρήκαμε που είναι το πρόβλημα και ελπίζω να μην στο αργήσουν. Να’σαι καλά φίλε μου ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.

 14. Καλησπέρα φίλε. .εβαλα κωδικό πρόσβασης στο λαπτοπ και δν τν θυμάμαι τ μπορώ να κάνω που δν εχω ούτε cd window

  • Καλησπέρα φίλε μου. Αν έχεις Windows 8 μπορείς να αλλάξεις τον κωδικό από το Hotmail του λογαριασμού που χρησιμοποιείς, που είναι ίδιος με τον κωδικό που μπαίνεις στα Windows. Όσο αφορά τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις Format, απ’όσο ξέρω δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος για να “παραβιάσεις” τον κωδικό και στην συνέχεια να τον αλλάξεις.

  • Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα στο format τον windows 7 ενώ ξεκινάει και bootarei απο το CDROM κανονικά και φορτώνει ξαφνικά πετάει μια μπλε οθόνη με error. Εχω δοκιμάσει διάφορα cd τον windows και παντού το ίδιο πρόβλημα.!

  • Καλησπέρα φίλε μου. Είναι ένα αρκετά συνηθισμένο πρόβλημα και μπορεί να προέρχεται από διάφορους λόγους… Θα σου προτείνω κάποιες λίγο πιο εξειδικευμένες λύσεις αλλά αν δεν έχει εξοικείωση με τον υπολογιστή ή με το εσωτερικό του, σου προτείνω πριν δοκιμάσεις κάτι περισσότερο από την πρώτη περίπτωση να τον πας καλύτερα σε έναν που να γνωρίζει περισσότερα να στα κάνει.

   Ο πρώτος και ποιο απλός, σιγούρεψε που ο επεξεργαστής σου και το CD είναι ίδια bit. Για παράδειγμα ένας επεξεργαστής 32bit (συνήθως θα τον βρεις σε παλιούς υπολογιστές πριν το 2008) δεν μπορείς να του εγκαταστήσεις λειτουργικό σύστημα 64bit και αρκετές φορές αυτό το πρόβλημα πετάει μπλε οθόνες. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση όμως, γιατί το αντίστροφο γίνεται, δηλαδή 32bit λειτουργικό σε 64bit επεξεργαστή.

   Αν δεν είναι αυτό, τότε υπάρχει πρόβλημα σε κάποια εσωτερική συσκευή του υπολογιστή σου. Πρώτα δοκίμασε σε διαφορετικό DVD ROM, ίσως αυτό προκαλεί κάποια σφάλματα στην ανάγνωση. Μπορείς να δοκιμάσεις και με ένα εξωτερικό αν έχεις.

   Αν δεν αλλάξει κάτι πιθανότατα είναι ή σκληρός δίσκος ή RAM. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να δοκιμάσεις με μια διαφορετική συσκευή για να δεις αν θα συνεχιστεί το πρόβλημα. Πιθανότατα να είναι η RAM, άρα αν ο υπολογιστής σου έχει παραπάνω από μια δοκίμασε τες μια μια και σε διαφορετικές υποδοχές για να εντοπίσεις το πρόβλημα.

   Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι ευκολότερο από τα παραπάνω. Αυτή είναι η σειρά που θα ακολουθούσα εγώ αν είχα το ίδιο πρόβλημα.

 15. Kαλησπέρα Χρήστο..
  Θέλω να κάνω format στο laptop και γιατί χρειάζεται ένα “καθάρισμα” αλλά και γιατί θα ήθελα να δοκιμάσω να το κάνω μόνη μου αφού είναι τόσο εύκολο όσο περιγράφεις. Αρχικά, όσο και έψαξα δεν βρήκα το cd που είχα αρχικά πάρει με τα windows. μπορώ να κατεβάσω τα windows να τα γράψω σε ένα cd και να το χρησιμοποιήσω για το format μου?

  • Καλησπέρα φίλη μου,

   Είναι αρκετά πιθανόν να μην σου έδωσαν κάποιο CD που να γράφει αποκλειστικά και μόνο “Windows”. Αρκετές εταιρίες πλέον αντί για CD φτιάχνουν στον σκληρό δίσκο ένα κομμάτι που ονομάζεται “Restore” και ουσιαστικά σε παροτρύνουν σε περίπτωση προβλήματος του υπολογιστή να κάνεις επαναφορά μέσω αυτού στις αρχικές ρυθμίσεις, αντί για format και επανεγκατάσταση των Windows.

   Όσο αφορά την ερώτηση σου ναι, μπορείς να κατεβάσεις τα Windows είτε από κάποιο τρίτο site είτε να το δανειστείς από κάποιον φίλο – φίλη που το έχει ΑΛΛΑ κατά την εγκατάσταση να χρησιμοποιήσεις τον δικό σου σειριακό αριθμό, για να είσαι νόμιμη σε όλα (συνήθως είναι κολλημένος κάτω από το λάπτοπ)

   Αν θες να πειραματιστείς για να μάθεις, ναι να το κάνεις (όλοι κάπως έτσι ξεκινήσαμε) αλλά να θυμάσαι, όπως έγραψα και παραπάνω στο τέλος της δημοσίευσης, αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πρέπει να βρεις τα απαραίτητα για την λειτουργία του υπολογιστή Drivers.

   Ούτε αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο, αλλά αν για παράδειγμα μετά την εγκατάσταση τα Windows δεν αναγνωρίσουν την κάρτα δικτύου σου, θα πρέπει να κατεβάσεις τα Drivers από κάποιον άλλο υπολογιστή και να τα εγκαταστήσεις στον δικό σου, για να συνδεθείς στο Internet από εκεί.

   Τώρα η απόφαση είναι δική σου. Αν θες απλά να “φρεσκάρεις” τον υπολογιστή, δοκίμασε να κάνεις restore αν φυσικά το λάπτοπ σου έχει αυτή την δυνατότητα.
   Αν θες να μάθεις και να τα ξεκινήσεις όλα από την αρχή, ακολούθησε τον παραπάνω οδηγό δεν νομίζω να δυσκολευτείς κάπου.

   Ότι άλλο χρειαστείς πες μου.

  • Πρώτα απ’όλα σ’ ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια σου!
   Κατά δεύτερον, που βρίσκεται το “Restore” που μου αναφέρεις? Αν και το laptop είναι πολύ παλιό δεν νομίζω να υπάρχει. Και μιας και είναι παλιό πήρα την απόφαση να πειραματιστώ! :p
   Επίσης τι γίνεται αν ο σειριακός αριθμός έχει σβηστεί και δεν φαίνεται?

   Σ’ ευχαριστώ πολύ και πάλι!

  • Καλησπέρα και πάλι!

   Λοιπόν αρχικά δες στο “Ο υπολογιστής μου” αν υπάρχει κάποιος σκληρός δίσκος με το όνομα Restore ή κάτι αντίστοιχο. Επίσης δες αν κατά την εκκίνηση, στις πρώτες εικόνες που σου δείχνει αν σου γράφει κάπου “press F8 to restore” ή κάτι αντίστοιχο ακόμη και για διαφορετικό πλήκτρο ή συνδυασμό πλήκτρων. Αν δεν δεις κάτι από αυτά, μάλλον το λαπτοπ σου δεν έχει αυτήν την δυνατότητα.

   Είναι αρκετά γενικευμένη η απάντηση μου γιατί διαφέρουν από υπολογιστή σε υπολογιστή και μπορεί να είναι οποιοδήποτε F πλήκτρο.

   Προσπάθησε το λοιπόν και αν κολλήσεις κάπου ευχαρίστως να βοηθήσω όσο μπορώ. Ανέφερες ότι το λαπτοπ σου είναι παλιό, άρα αν σκέφτεσαι να του βάλεις κάποιο διαφορετικό λειτουργικό σύστημα από αυτό που είχε πριν, σιγούρεψε αν υπάρχουν Drivers για νεότερες εκδόσεις των Windows (πχ. αν πας από XP σε 7-8).

   Επίσης όσο αφορά το λειτουργικό, έλεγξε αν θα του βάλεις 32bit ή 64bit λειτουργικό. Αν είναι υπολογιστής περίπου πριν του 2007-2008 ίσως να μην μπορεί να πάρει 64bit άρα η εγκατάσταση δεν θα μπορέσει να γίνει. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις απλά κάνοντας μια αντίστοιχη αναζήτηση στο Google περιλαμβάνοντας την μάρκα και το μοντέλο του επεξεργαστή σου, που θα το βρεις κάνοντας δεξί κλικ > ιδιότητες στο εικονίδιο “ο υπολογιστής μου”.

   Όσο αφορά τον κωδικό αν δεν τον έχεις πλέον, υπάρχουν διάφοροι “πλάγιοι” τρόποι να ενεργοποιήσεις τα Windows που θα προτιμούσα να μην τους αναφέρω εδώ δημόσια.

   Να θυμάσαι ότι τα πάντα μπορείς να τα βρεις με μια απλή αναζήτηση 😉
   Αυτά προς το παρόν, καλή επιτυχία!

  • Καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα,έκανα format σε ένα laptop και όταν ξεκινάει μου βγάζει μαύρη οθόνη με μια γραμμούλα πάνω αριστερά και μετά μπαίνει στα windows, ενώ πριν έβγαζε τα στοιχεια όταν ξεκίναγε,μπορείτε να μου πείτε τη μπορεί να συβαίνει?

  • Καλησπέρα φίλε μου. Μπορείς να γίνεις λίγο ποιο λεπτομερής;
   Απ’ότι καταλαβαίνω ο υπολογιστής δεν έχει κάποιο πρόβλημα, μπαίνει στα Windows κανονικά, σωστά; Ποιο είναι το πρόβλημα που θα ήθελες να αντιμετωπίσεις στην συγκεκριμένη περίπτωση;

  • Καλησπέρα και σε fxaristo.nai μπαίνει στα Windows αλλα πριν του κάνω format όταν το άνοιγα έβγαζε το λογότυπο του bios και τα όλα στοιχεια και μετά έμπαινε στα Windows,τωρα βγάζει μια μαύρη οθόνη με μια γραμμούλα πάνω αριστερά και μετά μπαίνει στα Windows…

  • Απότι έχω ψάξει στο google και καταλαβαίνω χωρίς να είμαι σίγουρος πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η ήσυχη εκκίνηση πως μπορώ να το αλαξώ αυτό…

  • Καλησπέρα και πάλι. Ναι αυτό θα έλεγα και εγώ, μερικά BIOS έχουν αυτήν την επιλογή για γρηγορότερη εκκίνηση. Εγώ στην θέση σου δεν θα άλλαζα κάτι, θα προτιμούσα αυτήν την εκκίνηση καθαρά και μόνο για μεγαλύτερη ταχύτητα εκκίνησης.

   Αν παρόλα αυτά συνεχίζεις να θες να την αλλάξεις, σίγουρα γίνεται μέσω του BIOS. Ακριβώς δεν μπορώ να σου πω τα βήματα γιατί από υπολογιστή σε υπολογιστή μπορεί να διαφέρει το BIOS και οι επιλογές που δίνει, αλλά με λίγο ψάξιμο πιστεύω δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις.

   Άρα πολύ απλά στην εκκίνηση πριν δείξει το λογότυπο των Windows μπες στο BIOS πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο (συνήθως DEL, F10 ή κάποιο από τα άλλα πλήκτρα F), και απενεργοποίησε την συγκεκριμένη επιλογή.

  • Και πάλι σε φχαριστώ για τη βοήθεια ,τη ψάχνω μες στο bios αλλα δε τη βρίσκω,οτα έκανα format μετά μου ζήταγε κωδικό να μπω στο bios και γιάνα μπω έβγαλα το φισάκι της “μπαταριουλας” από τι μητρική και μπήκα στο bios αλλα τώρα δε βρίσκω τη επιλογή αυτή να τη αλλάξω μάλλον κάτι έγινε σβήστηκε?δε ξέρω…STEFANOS

  • Να’σαι καλά φίλε μου μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Ναι, αν αφαίρεσες την μπαταρία του BIOS, έγινε επαναφορά όλων των ρυθμίσεων στις προκαθορισμένες. Γνωρίζοντας την μάρκα του υπολογιστή σου ή την έκδοση του BIOS μπορείς να ψάξεις περισσότερο στο Google για το που βρίσκεται αυτή η επιλογή μέσα στο BIOS.

   Ένα φυλλάδιο που βρήκα για τα AMI BIOS (που είναι στις μέρες μας τα ποιο διαδεδομένα) που υποδεικνύει ότι σε μερικές εκδώσεις του, το Silent Boot ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με το πλήκτρο TAB. Δοκίμασε και αυτό λοιπόν κατά την εκκίνηση και ίσως πιάσει.

   https://www.ami.com/support/doc/AMIBIOS8_Keystrokes_PUB.pdf

  • Καλησπέρα και πάλι, δε μπορώ να βρω άκρη,σε φχαριστώ πάντως για όλη τη βοήθεια..

 16. καλησπερα χρηστο,αποσυνδεσα τελικα την οθονη αλλα δυστυχως δεν λειτουργισε και την ξανασυνδεσα.Δεν ξερω τι αλλο να κανω,σκευτομαι να ξεκινησω το restore απο το προγραμμα (vaio recovery system) κ ισως κρατήσει ανοιχτη.
  Ευχαριστω για την βοηθεια μεχρι τωρα αν εχεις να προτεινεις και κατι αλλο ευχαριστως!

  • Καλησπέρα και σε σένα! Σοβαρά ε;; Πίστευα ότι ήταν ο μόνος σίγουρος τρόπος για να δουλέψει αλλά απ ότι φαίνεται έπεσα έξω.. Δεν ξέρω τι αλλαγές έχουν κάνουν στα Netbooks σε σχέση με τα κανονικά Laptops.. Ίσως να το κάνουν και επίτηδες για να αναγκαστείς να αλλάξεις οθόνη..

   Δυστυχώς δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω αυτήν την στιγμή.. Αν θες να πάρεις το ρίσκο και να ξεκινήσεις το Restore προσπάθησε το, και στην χειρότερη αν κάτι πάει στραβά το πας σε έναν τεχνικό που να έχει κάποια οθόνη να συνδέσει και να ολοκληρώσει την διαδικασία.

   Πάντως ξανασκέψου αν όντως χρειάζεται φορμάτ ή αν μπορείς να το γλιτώσεις καθαρίζοντας τον υπολογιστή, την registry κλπ.

   Όπως και να’χει αν βρεις κάποια λύση γράψε αν θες πως το έκανες, γιατί και εμείς όσο ζούμε μαθαίνουμε!

 17. γεια σου χρηστο πολλη καλο το μπλογκ.Μου εδωσαν ενα βαιο μινι με σπασμενη οθονη,το οποιο χρειαζεται φορματ.θελω την βοηθεια σου.Θελω να μου πεις αν μπορω χωρις σιντι η στικακι αλλα απο το παρτισιον να εγκαταστησω το λειτ.συστ. αν γινετε δηλ να κανει φορματ μονο τον c:/ κ απο το αλλο παρτισιον να κανω την εγκατασταση.κοιταξα στην διαχειριση δισκων κ μου διχνει 3 τομους τον c:/ εναν που δεν γραφει ονομα κ λεει οτι ειναι διαμερισμα αποκαταστασης στα 10,27gb κ αλλον εναν με ονομα system reserved (100mb).Μπορω λοιπον να το κανω χωρις να χρειαστω σιντι ρομ η στικακι αλλα απο το παρτισιον και εαν γινετε μπορω να αποφυγω να εγκαταστησω τα προγραμματα της σονυ?ευχαριστω για τον χρονο σου ελπιζω να μην σε κουρασα.
  sony vaio pcg-21313m
  windows 7 starter 32bit
  intel atom cpu n470 1.83gh

  • Καλησπέρα, και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

   Λοιπόν αυτό που ζητάς, δηλαδή να κάνεις φορμάτ και να εγκαταστήσεις ένα λειτουργικό σύστημα που το έχεις κατεβασμένο σε ένα partition δυστυχώς δεν γίνεται. Η εγκατάσταση των Windows ξεκινά από πολύ χαμηλό επίπεδο, το οποίο δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει φακέλους ή αρχεία εικονικού δίσκου που βρίσκονται σε κάποιο partition. Είναι αρκετά περιορισμένη η μέθοδος σε αυτό το σημείο.

   Τα παραπάνω όσο αφορά το φορμάτ. Τώρα, όπως μου ανέφερες στο laptop υπάρχει κάποιο partition που ονομάζεται “διαμέρισμα αποκατάστασης”. Μέσω αυτού δεν μπορείς να κάνεις κανονικό φορμάτ, αλλά μπορείς να επαναφέρεις το Laptop πίσω στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (restore), δηλαδή όπως ήταν όταν αγοράστηκε. Ίσως αυτό καλύψει τις ανάγκες σου.

   Το restore συνήθως γίνεται πατώντας F10 αμέσως μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί ο υπολογιστής, μέχρι να σου εμφανίσει το ανάλογο μενού. Από εκεί και κάτω η διαδικασία διαφέρει ανά κατασκευαστή και δεν θυμάμαι απ’έξω να σου πω ακριβώς τα βήματα, αλλά είναι σχετικά εύκολη με ξεκάθαρα μενού και επιλογές.

   Με το restore λογικά δεν θα αποφύγεις την εγκατάσταση των προγραμμάτων της SONY, αλλά δεν νομίζω να είναι πρόβλημα εφόσον μπορείς μετά να τα απεγκαταστήσεις.

   Άρα ανακεφαλαιώνοντας, εγκατάσταση λειτουργικού γίνεται μόνο μέσω CD, USB STICK, αλλά όχι μέσω partition. Συνιστώ να κάνεις το προεγκατεστιμένο restore που έχει από μόνο του, για να αποφύγεις και το ψάξιμο μετά για Drivers.

   Ελπίζω εγώ να μην σε κούρασα, απλά προσπαθώ να τα γράψω όσο ποιο αναλυτικά γίνεται προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Ότι άλλο χρειαστείς γράψε μου.

  • Δεν με κουρασες σίγουρα σευχαριστω,ειναι κατανοητα αυτα που γραφεις
   Ωραια αυτο ηθελα αφου μπορω να κανω restore χωρις να με ταλαιπωρησει ολα καλα.
   Με απασχολεί βεβαια οτι εχω εξωτερική οθονη κ οτι ξεκινα η λειτουργια της οταν φορτωνει την επιφανια εργασιας κ οχι οταν φορτώνει τα windows,αυτο ισως μου δημιουργησει σοβαρο προβλημα!

   εχει ενα προγραμμα το vaio recovery κ ειναι για την ιδια δουλεια πιστευεις οτι ειναι καλυτερα να το κανω απο εκει ή με f10 ? η δεν εχει σημασια ? μηπως μου διατηρησει την εξωτερικη οθονη σε λειτουργια το vaio recovery?

   υ.γ. για την οθονη που σου γραφω αν θελεις το βλεπεις κ σαν ερωτιση απλα ξεφευγει απο το θεμα σου οποτε αν εχεις κατι να μου πεις κ θελεις καλοδεχουμενο.
   ευχαριστω και παλλη

  • Καλησπέρα και πάλι!

   Λοιπόν το θέμα με την οθόνη που έθεσες όντως είναι πολύ σημαντικό και δεν το σκέφτηκα στην αρχή. Κάνουν πολλές εταιρίες αυτό το λάθος στο BIOS και δεν το κάνουν να αναγνωρίζει την εξωτερική οθόνη από την αρχή με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα προβλήματα. Δεν έχει τύχει να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα έως τώρα για να σου πω με σιγουριά πως το έλυσα, αλλά μπορώ να σου προτείνω κάποιες λύσεις που ίσως πετύχουν.

   1. Προσπάθησε να μπεις στο BIOS κατά την εκκίνηση. Ξέρω ότι δεν δείχνει τίποτα η οθόνη αλλά έχουμε μια ελπίδα ότι όταν μπει στο BIOS ίσως τότε ενεργοποιηθεί. Για να το κάνεις αυτό αμέσως μόλις πατήσεις το κουμπί εκκίνησης, πάτα συνέχεια το πλήκτρο F2. Αν μπει και ανάψει η οθόνη τότε πρέπει να βρεις κάπου την επιλογή να θέσεις την εξωτερική οθόνη σαν πρωτεύουσα. Τα BIOS διαφέρουν από μηχάνημα σε μηχάνημα άρα δεν μπορώ να σου πω ακριβώς που βρίσκεται. Δεν γράφω περισσότερα εδώ γιατί μάλλον δεν θα πιάσει, αν όμως δουλέψει μου λες και το ψάχνουμε παραπάνω.

   2. Όλα τα Laptops έχουν ένα συνδυασμό πλήκτρων που ενεργοποιούν την εξωτερική οθόνη. Σε κάποια από αυτά, αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί ακόμη και πριν την εκκίνηση των Windows. Τα πλήκτρα αυτά είναι σίγουρα το Function (Fn) και κάποιο από τα F. Αν βλέπω καλά στο πληκτρολόγιο σου είναι το F7 (αν κάνω λάθος διόρθωσε με, είναι το πλήκτρο που έχει επάνω ένα σχέδιο που μοιάζει με οθόνη).
   Πάτα λοιπόν αυτόν τον συνδυασμό (Fn + F7) κατά την εκκίνηση και δες αν θα ενεργοποιηθεί η οθόνη.

   3. Τρίτη και δυσκολότερη επιλογή αν οι παραπάνω 2 δεν λειτουργήσουν, είναι να αναγκάσεις το BIOS να δείξει στην εξωτερική οθόνη. Και αυτό το κάνεις μόνο ξεβιδώνοντας το Laptop, και αποσυνδέοντας από την Motherboard το καλώδιο που πάει στην εσωτερική οθόνη. Έτσι αναγκαστικά θα προβάλει στην εξωτερική, αλλά είναι κάτι που συνιστώ να μην το κάνεις μόνος/μόνη σου αν δεν έχεις μεγάλη εξοικείωση με το πως να το κάνεις. Καλύτερα εδώ να στο κάνει ένας ειδικός και να τελειώσεις μια και καλή.

   Ξεκίνησα ανάποδα την απάντηση μου γιατί δεν είμαι σίγουρος αν αυτό το πρόγραμμα που λες που έχει για restore, ίσως σου βγάλει κάποιες επιλογές κατά την εκκίνηση αφού έχεις ξεκινήσει την επαναφορά, τις οποίες δεν θα μπορείς να δεις, άρα δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

   Αν καταφέρεις με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους να ενεργοποιήσεις την εξωτερική οθόνη κατά την εκκίνηση, μετά ακολούθησε όποιο τρόπο θες, είτε με το πρόγραμμα, είτε με το F10, είτε με κανονικό φορμάτ. Δεν έχει και μεγάλη σημασία αρκεί να μπορείς να δεις τι κάνεις.

   Οτιδήποτε δεν κατάλαβες πες μου να στο εξηγήσω περισσότερο.

  • Κατανοητά ολα Χρηστο!σέυχαριστώ κ παλι!
   Δοκιμασα απο bios αλλα δεν την ενεργοποίησε κ απο τα λιγα που φαινονται στην εσωτερικη δεν εβγαλα ακρη.Με το fn +f7 δεν κανει τιποτα παραπανω απο το να ανοιγει παλι την ιδια στιγμη,μου χρησίμευσε μονο την πρωτη φορα.
   Οποτε θα δοκιμασω να αποσυνδεσω την καλωδιοταινία της οθονης.
   Eυχαριστω χρηστος θα δοκιμασω κ ελπιζω να πανε ολα καλα,με βοηθησες παρα πολλη,ευχαριστω κ παλι!αν εχω κατι ενδιαφέρων ή απορια θα την μεταφερω

  • Καλησπέρα Δημήτρη, πολύ σωστή η παρατήρηση σου, αλλά συνήθως τα Laptop ή Netbooks που δεν έχουν από μόνα τους εσωτερικό DVD Drive, το BIOS τους υποστηρίζει εξωτερικό ή φλασάκι.

 18. γεια σου χρηστο εχω windows 7 αλλα….δεν εχω μοναδα cd στο λαπτοπ…..μπορω να κανω φορμαt?γινεται τα windows να αποθηκευτουν σε stik? ωτε μετα να τα βαλω?δωσε λιγο φωσ.ευχαριστω

  • Καλησπέρα φίλε Γιάννη, ναι φυσικά και μπορείς ή χρησιμοποιώντας ένα φλασάκι USB ή ένα εξωτερικό DVD ROM (που κατά την γνώμη μου είναι και η ευκολότερη λύση.
   Στο εξωτερικό DVD ROM οι οδηγίες είναι ακριβώς ίδιες με το παραπάνω άρθρο.
   Όσο αφορά το φλασάκι, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη η διαδικασία, δεν έχω γράψει κάποιο άρθρο ως τώρα για αυτό, αλλά ένας καλός οδηγός υπάρχει στα Αγγλικά στην παρακάτω διεύθυνση.
   http://www.wikihow.com/Create-a-Bootable-Windows-7-or-Vista-USB-Drive
   Ελπίζω να σε κάλυψα ότι άλλο χρειαστείς πες μου.

 19. Που μπορώ να αποθηκεύσω τα παιχνίδια και τα αρχεία που έχω ώστε να μην χαθούν με το φορματ;;;;;;

Comments are closed.