Πολλοί είναι αυτοί που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την παραπάνω εικόνα στον Windows 8 υπολογιστή τους. Ένας από αυτούς ήμουν και εγώ, και επειδή καταλαβαίνω ότι θέλετε να το σπάσετε το PC σας μετά από τα πολλαπλά restarts χωρίς αποτέλεσμα που δοκιμάσατε, είπα να γράψω αυτό το post με τις λύσεις που βρήκα στο ίντερνετ, και προσωπικά εμένα με βοήθησαν να το ξεπεράσω.

Συγκεκριμένα λοιπόν: Κατά την εκκίνηση, αμέσως μετά την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης, η οθόνη μένει μαύρη και το μόνο που φαίνεται είναι το βελάκι του ποντικιού μας.
Ας δούμε τους βασικότερους λόγους. 

Avast Antivirus 

Κάποιες φορές τα antivirus συμπεριφέρονται λίγο περίεργα στα Windows 8 και μια από αυτές είναι να δημιουργούν το παραπάνω πρόβλημα. Αν έχετε εγκατεστημένο το Avast στον υπολογιστή σας οπωσδήποτε δοκιμάστε αυτό πριν προχωρήσετε σε άλλες ποιο εξειδικευμένες λύσεις. 
Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση: 
Θα πούμε στο Avast να μην μπλοκάρει 2 από τις βασικότερες διεργασίες των Windows δηλαδή την explorer.exe (που περιλαμβάνει όλο το γραφικό περιβάλλον του υπολογιστή, όπως έναρξη, παράθυρα κλπ) και την διεργασία SystemSettings.exe (που είναι οι νέου τύπου ρυθμίσεις στο Design των Windows 8)
Σημείωση: Τα Windows μου είναι στα Αγγλικά και κάποιες μεταφράσεις στις επιλογές μπορεί να μην είναι ακριβείς, αλλά τα βήματα είναι ακριβώς ίδια και για τα Ελληνικά Windows
  1. Ανοίγουμε Task Manager ( πατώντας CTRL + SHIFT + ESC μαζί )
  2. Πατάμε “Εμφάνιση λεπτομερειών / More Details” 
  3. Πάμε στην καρτέλα “Εκκίνηση / Startup”
  4. Βρίσκουμε το Avast Antivirus, κάνουμε δεξί κλικ πάνω του, και επιλέγουμε “Άνοιγμα τοποθεσίας Αρχείου / Open File Location”
  5. κάνουμε διπλό κλικ στο εικονίδιο AvastUI για να ανοίξει το Antivirus
  6. Επιλέγουμε από πάνω την καρτέλα “security”, από αριστερά την “Behavior Shield” και πατάμε το κουμπί “settings”
  7. Στο νέο παράθυρο επιλέγουμε από αριστερά “Trusted Proccesses”.
  8. Και εν τέλη προσθέτουμε αυτές τις 2 διαδρομές στα δεξιά του παραθύρου, μία – μία πατώντας το κουμπί “Add”.

C:WindowsImmersiveControlPanelSystemSettings.exe
C:Windowsexplorer.exe

Δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει κανονική εκκίνηση.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλέψει τότε:

Πάμε πάλι στα Settings του Behavior Shield (βήματα 1-6) και στην πρώτη καρτέλα “Main Settings” ξετικάρουμε το “Monitor the system for unauthorized modifications” και πατάμε ΟΚ.


Αν λοιπόν ευθυνόταν το Antivirus για το πρόβλημα, τώρα θα πρέπει να έχει λυθεί. Αν όχι δοκιμάστε μια από τις παρακάτω λύσεις:
//Σύντομα κοντά σας//

Όσοι το δοκιμάσατε γράψτε σε comment αν δούλεψε η οποιεσδήποτε δυσκολίες αντιμετωπίσατε εκτελώντας τα παραπάνω βήματα.